Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde başlatılan 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası doğrultusunda Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri imza standı açtı.
Açılan imza standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken imza standının açılışına katılan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yapılan imza kampanyasına destek vererek imza föyüne imza attı.
İmza standının açılışına ayrıca Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, Çarşamba Eğitim Bir-Sen Çarşamba Temsilcisi Sezai Dikmen ve çok sayıda kamu görevlisi katıldı.
İmza standında Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Kadın Kolları Başkanı Derya Şafak tarafından yapılan basın açıklamasında, "1982 tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik ile insan onuruna, temel hak ve özgürlüklere ilişkin evrensel ilkelere ve Anayasa hükümlerine rağmen kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğü yok sayılmıştır" dedi.
Derya Şafak açıklamalarının devamında, Anayasa'nın 70. Maddesi'nde yer alan "Her Türk kamu hizmetine girme hakkına sahiptir" cümlesine de göndermede bulunarak, "Darbe ürünü Anayasa'nın 70. maddesinde bile 'Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez' hükmü yer alıyorken, buna rağmen bazı sorular hala cevapsız kalmıştır" diye konuştu.
Şafak son olarak, "Memur-Sen olarak özgürlük istiyoruz, yasakların sona erdirilmesini istiyoruz. Demokrasi iddiası bulunan, hukukun üstünlüğüne inanan, inanç özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını savunan, insana ve insan onuruna vurgu yapanları, bu haklı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz. Türkiye'nin bu ayıptan bir an önce kurtulması ve kamu personelinin kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşması için 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla bir kampanya başlattık. Milletin ortak vicdanı olan sizler ve bizler istedikten sonra inanıyoruz ki, sona ermeyen yasak, tanınmayan özgürlük kalmaz. Başlattığımız kampanyanın hayırlı sonuçlara vesile olmasını, bu hayırlı kampanyayı imzalarıyla desteklemekle yetinmeyip daha geniş bir zemine taşıyacak olan bütün kişi ve kurumlara Çarşamba halkına Memur-Sen ailesi adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Memur-Sen üyeleri önümüzdeki günlerde de imza stantlarını Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde açmaya devam edecek.
(EŞ-SLH-Y)

21.01.2013 14:24:51 TSI

Editör: Wan Haber