Alanya Belediyesi konservatuvar öğrencilerinin ünlü pandomim oyuncusu Ulvi Arı'nın verdiği eğitim ile
hazırladıkları cansız heykel gösterisi sokakta sergilendi. Vatandaşlar önce heykelleri cansız sandılar, canlı olduklarını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemediler. Atatürk Anıtı önündeki cansız heykelleri gören vatandaşlar ilgi gösterdi. Öğrencileri önce cansız heykel sanan vatandaşlar, canlı olduklarını farkedince önce şaşırdılar sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Cansız heykellere gösterilen ilgi öğrencileri gösteriye hazırlayan pardomim sanatçısı Ulvi Arı'yı mutlu etti. Arı, Alanya'da bugün 6'ncı günleri olduğunu belirterek "Alanya Belediyesi Konservatuvarı'ndan Oğuz Tunç'un davetlisi olarak geldim. Bildiğiniz gibi burası bir turizm merkezi. Biz de konservatuvarda öğrenim gören çocuklarla canlı heykel ve pandomim eğitimini verdik. Şimdi de gösteriyi vatandaşlarla paylaşıyoruz" dedi.

FIKRA ANLATTI
Heykellerin cansız olduğunu düşünen ve canlı olduklarını anlamak için onlara şiirler okuyup şaka yapan 84 yaşındaki Hüseyin Demir ise "Canlı olduklarını düşündüm şiir okudum, onlar da gülünce canlı olduklarını anladım" dedi.
Yaklaşık iki saat süren gösteri sonrası öğrenciler dağılırken, vatandaşlar bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.
(AB-RY-SK-HO-Y)

01.02.2013 18:02:39 TSI

Editör: Wan Haber