Çanakkale Savaşının hatıraları Mobil Müze ile Söke'de ziyarete açıldı. Söke Belediyesi Kültürel etkinliği olarak üç gün boyunca Söke'de ziyarete açık kalacak olan müze'ye Sökeliler büyük ilgi gösterdi.
Çanakkaleli koleksiyoncu ve tarihçi Ahmet Uslu'nun düzenlediği Çanakkale Savaşının hatıraları ile donatılan 'Çanakkale 1915 Müzesi' özel donanımlı Tırı Anadolu'yu karış karış dolaşıyor. Söke Belediyesi'nin daveti üzerine Söke'ye gelen mobil müze, kent merkezi emniyet müdürlüğü yanında ziyarete açıldı.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; "Bu kutsal mekanı ziyaret edemeyecek olan vatandaşlarımız için Çanakkale Savaşının hatıralarını ayaklarına götürülmesini önemsiyoruz. Hemşerilerimizin üç gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri müzeye olan ilgi, bizleri de mutlu ediyor" dedi.
Çanakkale 1915Mobil Müzesini Anadolu'da vatandaşlarımızla buluşturarak sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren koleksiyoner ve araştırmacı Ahmet Uslu da; "Hedefimiz 5 yıl içinde Anadolu'yu dolaşarak Çanakkale Zaferinin 100. yılı 2015'e kadar Çanakkale Savaşlarının önemini ve bu zaferi bize yaşatan kahramanları bütün Türkiye ye tanıtmaktır. Milli birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunu yaşatmaya, canlı tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
(LT-MB-İK)

21.01.2013 15:43:00 TSI

Editör: Wan Haber