Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesine inen çakal, önüne çıkan 3 kişiyi ısırdı. Vurularak öldürülen çakalın kuduz olduğu anlaşılınca belde karantinaya alındı.
Edinilen bilgiye göre dün saat 22.00 sıralarında Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesine inen çakal, önüne çıkan 3 kişiyi ısırarak yaraladı. Olayın duyulmasının ardından tüfeklerini alan belde sakinleri, çakal avına çıktı. Beldede başıboş şekilde dolaşan çakal, vurularak etkisiz hale getirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, çakalın kuduz olduğunun anlaşılması üzerine belde karantinaya alındı.
Yaşadığı korku dolu anları anlatan Salih Okan, "Ben yolda yürüyordum. Arkamdan gelip ısırdı, sonra kaçtı gitti. Ne olduğunu anlayamadım" dedi.
Diğer yaralı Ömer Gülay ise, "Akşam saat 22.00'de kahveden eve gidiyordum. Eve 200-300 metre kalmıştı. Arkamdan bir şey ısırdı beni. Döndüm baktım, çakal. Tekrar geldiği yöne döndü. Telefonla oğlumu arayıp durumu anlattım. Tekrar kahvenin önüne gelip arkadaşlara anlattım. Onlar tüfekleri alıp gittiler. Oğlum da beni hastaneye götürdü. Sonra telefon açıp çakalı vurduklarını söylediler" diye konuştu.
Yeniçiftlik Belediye Başkanı İbrahim Eren, "Beldemizde 3 arkadaşımız çakal tarafından ısırıldı. 3'ünü de ayrı noktalarda ısıran çakal, olayın olduğu gece köy meydanında vuruldu. İlçe tarım müdürlüğü tarafından yapılan incelemede çakalın kuduz olduğu öğrenildi. Mehmet Güven (60), Ömer Gülay (58) ve Salih Okan (59) arkadaşlarımız olayın olduğu gece Biga Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi oldu. Ayrıca biz beldemizi daha önceden hayvanlara kuduz aşısı yaptırdığımız için 2 aylık bir süre zarfında karantinaya alındık. Eğer aşı yaptırmasaydık bu 6 ay olacaktı" dedi.
Öte yandan beldedeki sokak köpekleri de toplanmaya başlandı.
(ST-GD-YS-GS-Y)

12.02.2013 15:41:38 TSI

Editör: Wan Haber