Çanakkale'nin Çan Belediyesi, öğrencilerin yarı yıl tatilini daha iyi değerlendirebilmeleri için satranç turnuvası düzenledi.
Menderes Parkı'nda start alan ve 230 kişinin katıldığı turnuva heyecanı 5 gün boyunca devam edecek. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler olarak dört farklı kategoride gerçekleştirilen turnuvada her kategoride birinciye netbook bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye ise müzik çalar verilecek, bunun yanı sıra ise her katılımcıya sertifika ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. Turnuvanın şampiyonlarına ise ödülleri, cuma günü yine Menderes Parkı'nda düzenlenecek törenle verilecek. Çanakkale Satranç İl Temsilciliği'nden gelen satranç hakemleri tarafından yönetilen turnuvada yarışmacılar rakiplerini Menderes Parkı'ndaki panolara asılan listelerden öğrenebilecek.
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada satrancın her babayiğidin harcı olmayan bir zeka işi olduğuna dikkati çekerek, turnuvaya katılan yarışmacılara ve ailelerine teşekkür etti.
(GŞ-GD-MŞ)

05.02.2013 11:34:26 TSI

Editör: Wan Haber