Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde yeşil alandan otele dönüştürülmeye çalışılan çamlık arazisine fidan dikildi.
Aralarında TMMOB'ne bağlı oda başkanlarının da bulunduğu 35 sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcisinin katıldığı etkinlikte, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Çamlık bölgesi ile ilgili olarak hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu. Biçer, Adanalının çamlık arazisine sahip çıktığını, bu sese Büyükşehir Belediye Meclisinin de kulak verdiğini ifade etti. Kentlerin en büyük sorunlarından birinin de kişi başına düşen yeşil alanlar olduğunu belirten Biçer, kentlerin beton yığınları haline gelmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Adana'nın yeşil alanların istenen genişlikte olmadığı, kişi başına düşen yeşil alan zengini bir kent olmadığının bilindiğini söyleyen Biçer, şöyle devam etti:
"Kentlilik bilinci, kültürel kabullerin ve ortalamanın dışında yeşil alanları koruma ve çoğaltma hassasiyetini de içermektedir. Kentsel kimliğin belirleyicisi salt kültürel ve sosyal özellikler değil, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, spor alanları ve kente dair bütün diğer bileşenlerdir. Bu gerçekliğin bir başka ifadesi, kent içindeki yeşil alanların korunması ve hatta çoğaltılmasının sağlanmasıdır ki, bu, aynı zamanda yeşili azaltacak ve betonlaşmayı çoğaltacak girişimlere karşı çıkılmasını içermektedir. Bu doğrultuda sivil itaatsizliğin örgütlenmesi asli amaçtır ki, bu gün burada bir araya gelen farklı görüş ve düşünceye, farklı ilgi alanlarına sahip kurumların, kuruluşların ve bireylerin başardığı budur.
Kentimizin önemli yeşil alanlarından olan ve kentsel tarihimizde önemli bir yere sahip bulunan Çamlık bölgesinin betonlaşmasına karşı çıkan, bu çerçevede kenti sahiplenen sizlere Adana adına, Adanalılar adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz."
Yapılan konuşmalar, çeşitli grupların müzik dinletisinden sonra Çamlık Alanına sembolik olarak fidanlar dikildi.
(ADN-Y)

13.01.2013 15:46:56 TSI

Editör: Wan Haber