İzmit'te, iki aracın çarpışması sonucu yol kenarından fırlayan yaklaşık 30 kilo ağırlığındaki parke taşı iş yerinin camından içeri girdi. İş yeri sahibi ve damadı yaralandı.
Alınan bilgiye göre, yan yoldan Ankara istikametine gitmekte olan bir araç, virajı son anda fark ederek yavaşlamak istedi. Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra parke taşlarını yerinden sökerek kavşaktan dönüş yapmak isteyen bir başka araca çarptı. Kazada yaralanan olmazken yerinden fırlayan yaklaşık 30 kilo ağırlığındaki parke taşı daha önce defalarca kez kazaların yaşandığı Önder Pişmaniye isimli iş yerinin camından içeri girdi. Bu esnada içeride olan işyeri sahibi Kenan Akbaş (59) ile damadı Erhan Albeni (33) neye uğradıklarını şaşırdı.
Yine içeriye araç girdiğini zanneden ikiliden Erhan Albeni, kırılan camların yüzüne gelmesi sonucu hafif yaralanırken, içeri giren parke taşının altında kalan Kenan Akbaş kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kenan Akbaş'ın vücudunda kırıklar olduğu ve 14 dikiş atıldığı öğrenildi. İş yeri sahibi Akbaş, daha önce yaşanan kazaların tekrarlanmaması için iş yeri önüne yaklaşık 50 santimlik beton duvar ördürmüştü. Ancak talihsiz işletmeci bu kez camdan giren parke taşı ile yaralandı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(NA-MA-Y)

01.02.2013 16:53:21 TSI

Editör: Wan Haber