Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Dundar, üç ay önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK), Çaldıran ilçesinde doğalgazın verilmesi için gerekli müracaatları yapmıştı. Ancak EPDK’dan alınan son bilgiler de kararın olumlu sonuçlandığı açıklandı. Yapılan açıklamada Çaldıran ilçesinde 2018 yılın yazında ilk doğal gaz verme işlemine başlanılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, doğalgaz hattının Çaldıran ilçesinden geçtiğini, ancak bunu değerlendiren birilerinin olmadığını söyledi.

Çaldıran, Türkiye’nin en soğuk iklim şartlarının yaşandığı yerlerden biri olduğunun altını çizen Dundar, “İlçemiz kış aylarında hava sıcaklığı eksi 46 dereceleri görmektedir. İran üzerinden batıya açılan boru hatlarının ilçemizden geçmesi bizler için kaçınılmaz bir fırsattır. Bunu değerlendirerek halkımıza sunmak istedik. Üç ay önce doğalgaz hattının ilçemizden geçtiğini ve bundan Çaldıran ilçemizin de faydalanması için EPDK’ya başvuruda bulunduk. Yaptığımız çalışma sonrasın da müracaatımızın onay görmesi bizleri mutlu etti. İnşallah 2018 yılında Çaldıran ilçemize doğalgazın verilmesine başlanacaktır. Bizler vatandaşlarımıza hizmet etmek için buradayız asılsız vaatlerle vatandaşlarımızı oyalamak yerine, kalıcı projeler sunmak için atanmışız. Vatandaşlarımızın da manevi desteği ve dualarını arkamıza alarak kısa sürede ilçemizi ihya edeceğiz . Bu doğal gaz müjdesini Çaldıranlı kardeşlerime Kurban Bayramı müjdesi olarak veriyorum” dedi (iha)

Editör: Wan Haber