Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, dernek olarak sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yapılacak çalışmalar ve bunlara yönelik görev bölümleri yapıldı.
CAHİDE Başkanı Dr. Cengiz Bayram ile Eş Başkanı Suzan Gökpınar tarafından yeni dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya; derneğin Onursal Başkanı Zerrin Balat ile eski ve yeni üyeler katıldı. Başkan Dr. Cengiz Bayram, yıllardır sahipsiz sokak hayvanlarına maddi manevi katkılarda bulunan yönetim kurulu başta olmak üzere tüm dernek üyeleri ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Sahipli sahipsiz tüm hayvanların haklarının korunması açısından Gaziantep'te gönüllü kişiler olarak bir araya gelip kurdukları CAHİDE'nin bundan sonra çalışmalarını daha etkin şekilde yürüterek, sahipsiz, mağdur kedi ve köpeklerin giyecek, içecek, tedavi ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılayarak onlara sahip çıkmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu amaçla yeni dönemde sahipsiz sokak hayvanlarının bu tür ihtiyaçlarının karşılanması için görev bölümü yaptıklarını belirten Bayram, "7 farklı çalışma alanıyla ilgili üyeler arasında yapılanmaya gidildi. İlk aşamada yaralı ya da tedavi ihtiyacı olan, yiyecek içecek ve barınma ihtiyacı olanların bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için CAHİDE olarak bir araç satın almaya karar verdik. Böylece Büyükşehir Belediyesi'ne destek amaçlı olarak vereceğimiz bu çalışmamızı gönüllü üye arkadaşlarımızla birlikte yapma gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Bu tür sorunlarla karşılaşan vatandaşlara da seslenen Dr. Bayram, "Vatandaşların sorunları, derneğimizin 0342 252 11 11 numaralı telefonuna bildirmeleri durumunda gönüllü arkadaşlarımız tarafından bunlar alınıp gerekli tedavi ve bakım hizmeti karşılıksız olarak verilecektir. Biz bu hizmeti gönüllü olarak severek yapıyoruz, çalışmalarımıza katılmak isteyen herkese derneğimiz açıktır, isteyen üye de olabilir" diye konuştu.
Dr. Bayram, son olarak sokak hayvanlarının yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için lojistik anlamda çalışmalar yapacaklarını, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik ileride yeni projeler uygulamaya koyacaklarını kaydetti.
(MDC-SO-Y)

18.12.2012 15:56:09 TSI

Editör: Wan Haber