Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş'ın hizmete açtığı Avrupa standartlarındaki çağrı merkezi sayesinde vatandaşlar bir telefonla en yakın otobüs durağı, otobüsün ne zaman geleceği ve hangi güzergahları takip edeceği gibi bilgilere anında ulaşabilecek.
Bursa'da büyükşehir sınırları içinde günde yaklaşık 700 bin kişi ulaşımını otobüs, tramvay ve Bursaray gibi toplu taşıma araçları ile gerçekleştirirken, Büyükşehir Belediyesi de toplu taşıma hizmetlerindeki kaliteyi yükseltmek maksadıyla teknolojik yatırımlara hız verdi. Buruluş bünyesinde kurulan Avrupa standartlarındaki çağrı merkezinde günün 24 saati trafiğe çıkan toplu taşıma araçları anlık olarak izlenirken, merkezde görevli 10 personel ise vatandaştan gelen bilgi talebi ve şikayetleri anında değerlendiriyor. Çağrı merkezinin 444 99 16 numaralı hattını arayan vatandaşlar, bulundukları noktaya en yakın otobüs durağını, otobüsün ne zaman geleceğini, gitmek istediği noktaya hangi otobüsle ulaşabileceği gibi soruların cevaplarına anında ulaşabiliyor.
Çağrı merkezini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy'dan sistemin işleyişi hakkında bilgiler aldı. Bursalılara en güzel hizmeti vermeyi ilke edindiklerini hatırlatan Başkan Altepe, bu doğrultuda hizmet birimlerindeki teknolojik alt yapıyı da her geçen gün yenilediklerini kaydetti. Burulaş bünyesinde kurulan çağrı merkezinde 10 personelin 24 saat boyunca kesintisiz görev yaptığını dile getiren Başkan Altepe, "Toplu ulaşım hizmeti veren tüm araçlarımız bu merkezde izleniyor. Hangi araç hangi güzergahta kaç kilometre hızla gidiyor biliniyor. 444 99 16 numaralı hattan çağrı merkezimize ulaşan vatandaşımız bulunduğu yere en yakın durak, gideceği yere hangi otobüsün gideceği, otobüsün hangi saatte hangi durağa geleceği gibi bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekler. Şuanda çağrı merkezine gelen aramaların 3'te 2'si bilgi edinme, 3'te 1'i ise şikayet amaçlı. Halkımızın tüm talep ve şikayetleri büyük bir titizlikle takip ediliyor. Şuanda telefon aracılığıyla ulaşılabilen bu sistemin cep telefonu ve internet uygulamaları da kısa zaman sonra devreye alınacak. Verilerin yüzde 40'ının yüklenmesi tamamlandı. Bu sistem bittiğinde vatandaşlarımız bilgisayarlarından ya da cep telefonlarından girerek, seyir halindeki otobüslerin bulundukları noktaları da görebilecekler" diye konuştu.
Vatandaşlar, çağrı merkezine 444 99 16 numaralı telefondan ya da ulası[email protected] adresinden ulaşabilecekler.
(MŞ)

08.01.2013 13:25:05 TSI

Editör: Wan Haber