Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zonguldak Şubesinin 14. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zonguldak Şubesinin 14. Olağan Genel Kurulu Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Makine Mühendisleri Odası Lokalinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulun divan Başkanlığını Av. Celal Çeçe yaptı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Şule Ünlü kongrenin açılış konuşmasını yaparak, "ÇYDD 1989 yılında Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek ve çağdaş eğitime, çağdaş insana ve topluma ulaşmak amacı ile kuruldu" diyerek şunları söyledi:
"Büyük kurucumuz M. Kemal Atatürk'ün kızları ve oğulları olarak devletin çağdaş, laik demokratik sosyal hukuk devleti olarak, çağdaş bir konum olması, eksikliklerinin giderilmesi için çalışıyoruz. Çok sayıda proje ile ülke geneline yayılmış durumdayız. Sosyal Demokrat yapımızla insanlarımızın eşitliğini istiyoruz. Cinsiyet ayırımı yapmadan aile içi demokrasiye, eşit hak ve sorumluluklara sahip bireyler yetiştirilmesini istiyoruz. Biz bir yandan Atatürk ilke ve devrimlerinin düşüncesini, felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak için çalışırken bir yandan da emeğimizle derneğimize katkıda bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı üst kurulumuz ve daha önceki yönetim kurullarında çalışan arkadaşlarımız çok duyarlı üyelerimiz ve dostlarımızla gerçekleştiriyoruz" dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2011 yılı şubat alında yapmış olduğu 13. Genel Kurul sonucunda 2 yıllık çalışma dönemi içinde özverili, güvenli ve uyumlu bir çalışma ile görevini tamamladı belirtildi.
ÇYDD Zonguldak Şubesi 2 yıllık çalışma döneminde, eğitim amaçlı projeler, 164 ilköğretim ve lise öğrencisine burs yardımı, gençlik kulübü çalışmaları kapsamında geziler, genel merkezde düzenlenen toplantılara katılım, çeşitli etkinlikler yapılırken, en önemli etkinlik ise, Çaycuma İhsanoğlu ilkokulunda iç donanımı dernek tarafından yapılmış olan ana sınıfı açılışının yapıldığı vurgulandı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda yapılan 14. Olağan Genel kurulu sonunda tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yönetim kuruluna, Şule Ünlü, Perihan Başoğlu, Sevda Orhan, Çağla Topçu, Serpil Aydın, Figen Akçın ve Birten Soykurum seçildi.
Yönetim kurulu bu hafta içinde toplanarak görev bölümünü gerçekleştirecekleri ifade edildi.
(OA-OA-Y)

16.02.2013 17:15:10 TSI

Editör: Wan Haber