Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasına, İzmirli Çağdaş Hukukçular tepki gösterdi. Yaklaşık 300 avukat, tutuklama kararlarını alkışlarla protesto etti.
İzmir Adliye Sarayı C Blok girişinde basın açıklaması düzenleyen Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi avukatlar, dernek yöneticisi ve üye avukatların tutuklanmasına tepki gösterdi. Çeşitli yazılı pankartlar açarak tutuklamalara tepki gösteren avukatlar ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Tuba Doğan, şöyle konuştu: "18 Ocak 2013 günü ve devamında dernek binalarımız ile meslektaşlarımızın işyerleri ve konutları yasadışı biçimde arandı. Bu yaşananlar ne ilk ne de son. Toplumun her kesimi bu hukuksuzluklar ve ihlaller yumağına her an maruz kalma riskiyle karşı karşıya. Bu kez, hakları ihlal edilmiş her bireyin, grubun, kurumun haklarını savunmak için görev başında olan hukukçular hedefte. Sermaye ve devlet işbirliği, kendi düzenine muhalefet edenleri sindirme araçları konusunda hiç bir sınır tanımıyor. Bu sınırsızlığın son noktası olan hukuk, adalet arayışının değil siyasal hesaplaşmaların ve baskının açık araçlarından biri haline geldi"
Doğan, haklar ve özgürlükler alanında mücadele eden hukukçuları da yine aynı araçla itibarsızlaştırılmak, sindirilmek istendiğini belirterek "Kürt meslektaşlarımızın KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmaları ve tutuklanmalarıyla başlayan avukat avı bu kez DHKP-C soruşturması adı altında derneğimize ve derneğimiz üyesi meslektaşlarımıza yöneliyor" dedi.
(AH-HO-Y)

21.01.2013 13:58:24 TSI

Editör: Wan Haber