Aydınlı deve güreşi sevenler, sezonun üçüncüsü güreşi olan Kuyucak'a bağlı Kurtuluş beldesinde buluştu. Güreş sırasında rüzgara dayanamayan çadır, protokolün üzerine yıkıldı.
Kurtuluş arenasında 7 bine yakın deve güreşi meraklısının izlediği 7. Geleneksel Deve Güreşi Şenliklerine Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 130 pehlivan deve katıldı.Kurtuluş Belde Belediye Başkanı Mehmet Güler'in ev sahipliğinde yapılan güreşleri Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Buharkent Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Kuyucak Belediye Başkanı A.Ulvi Akoğlu, Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, Horsunlu Belde Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Yenice Belde Belediye Başkanı Fuat Meriç, İsabeyli Belde Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Pirlibey Belde Belediye Başkanı Hüseyin Horasan ve çok sayıda davetli izledi.
Güreşlerden elde edilen gelirin beldenin içme suyu sorunlarına çözüm ve belediye hizmetleri için kullanılacağını ifade eden Kurtuluş Belde Belediye Başkanı Mehmet Güler, "Bu yıl 7.'sini düzenlediğimiz Kurtuluş Deve güreşlerini güzel bir ortam, güzel bir havada yapmaktan dolayı mutluyuz. Güreşimize Ege başta olmak üzere Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden 130 pehlivan deve katıldı. Türkiye'de ender sahalardan olan bir güreş arenasına sahibiz. Deve güreşi severlerin güzel bir ortamda rahatça deve güreşlerini izleyebilmeleri için 150 görevli ile yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Develer güzel, sahamız güzel ve bunlar bir arada olunca bölgenin en iyi güreşi ortaya çıkmış oldu. Bu yılki güreş organizasyonumuzun geliri beldemizin içme suyu alt yapısında, belediyemizin hizmetlerinde kullanılacak. Ormanla iç içe olan beldemizde güreş arenamızda bu doğal güzellikten de yararlanılıyor. 50 bin kişiye hitap edecek şekilde 3 tarafı seyirci alan arenamızda güreşleri izlemeye yaklaşık 7 bin kişi katıldı ve daha da katılmaya devam ediyor. Hava durumundan dolayı çevrede güreşler iptal edilirken, beldemizde güreşlerin yapılması bizleri mutlu etti. Devecilerle görüştüğümüz ve çevredeki güreşlere gittiğimiz kadarıyla Ege Bölgesinde en iyi arenaya sahip olduğumuz, örnek olduğumuz için mutluyuz. Sahamızı gören izleyiciler artık her yıl bu arenanın ve güreşlerin müdavimi olması da bunun bir avantajı gibi oluyor" dedi.
RÜZGAR PROTOKOL ÇADIRINI ÇÖKERTTİ
Türkiye'nin en modern deve güreşi arenası olarak bilinen Kurtuluş Arenasında güreşen develerin kıran kırana mücadelesini izlemek üzere çok sayıda kaymakam ve belediye başkanı protokol tribününde yerini aldı. Parçalı bulutlu bir ortamda güreşler yapılırken bir anda esen sert bir rüzgar protokol tribünü başta olmak üzere çok sayıda büyük şemsiye ve çadırı uçurdu. Protokol tribününün ise demir profilleri sert rüzgarın etkisiyle kırılınca büyük tehlike atlatıldı. Protokol tribününün yan tarafındaki şemsiye ile üstte bulunan çadır profilleri kırılarak kaymakam ve belediye başkanlarının üzerine düştü. Şans eseri olayı fark eden belediye başkanları direkleri tutarak olası bir yaralanmaya engel oldular. Kısa sürede tahliye edilen protokol bölümü, kırılan direklerin ve uçan çadırın kaldırılmasının ardından üstü açık olarak yeniden kullanıma açıldı.
Başkanlar ve kaymakamlar büyük tehlike atlattıklarını ifade ederek, "Sert rüzgar bir anda çadırı üzerimize devirdi. Allahtan kimseye birşey olmadı. Verilmiş sadakamız varmış" diyerek şakayla karışık atlattıkları tehlikeyi anlattı.
DEVELER SAHİPLERİNİ GÜLDÜRDÜ
Güreşler sırasında zaman zaman arenaya sığmayan develer güreş sırasında seyircilerin yakınına kadar geldiklerinde olası tehlikeye karşı arena içerisindeki görevliler müdahale ederek develeri arenanın ortasına çekmeye çalıştılar. Güreşlerde seyirci ve hakemlerin beğenisini kazanan develer ise sahiplerine kupa kazandırdı. Kupa kazanan develerin sahiplerine ise kupalarını Kurtuluş Belde Belediye Başkanı Mehmet Güler başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından verildi.
(ÜÖ-MB-İK)

09.12.2012 16:40:10 TSI

Editör: Wan Haber