Bursa Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndan (BUSMEK) 60 kursiyer, uygulamalı girişimcilik eğitimi almaya hak kazandı.
Uygulamalı girişimcilik eğitiminin 3. dönem protokolü, Büyükşehir Belediyesi'nde imzalandı. Girişimcilere iş sahibi olmaları konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen protokole Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ imza attı. BUSMEK kursiyerlerinin girişimcilik eğitimi almalarına olanak tanıyan protokol, başarılı kursiyerlere iş sahibi olmanın da kapılarını açıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, protokolle BUSMEK kursiyerlerinin önemli bir fırsat yakaladıklarını kaydederek, "Bursa'da istihdama yönelik önemli bir protokolü gerçekleştirdik. Yerel yönetimler olarak kentin tüm yönleriyle gelişmesi ve insanların desteklenmesi için gerekeni yapıyoruz. Mesleki konularda çalışmalar yapanları da sanayici ve işadamlarımızla bir araya getirerek, sektörün ihtiyacı olan insanların yetişmesi konusuna destek veriyoruz. 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz bu protokolle de girişimcilerin gerçek anlamda eğitilip işyeri açabilmeleri konusunda gerekli desteği veriyoruz. Bu uygulama BUSMEK kursiyerleri için büyük bir şans" diye konuştu.
Başkan Altepe, sosyal sorumluluk projeleriyle insana yönelik faaliyetleri önemsediklerini de belirterek, "Daha önce eğitime katılan 120 kursiyerden 113'ü sertifika aldı, 35'i de kendi işyerlerini kurdu ve ticaret hayatına atıldı. Bu protokolle yeni kursiyerlerin de ufkunun açılacağına ve mesleki hayatlarıyla ilgili sağlam adımlar atabilme cesaretini edineceklerine inanıyorum" dedi.
KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ da KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesine önem verdiklerini söyleyerek, "Daha önce kurslara katılan kursiyerlerden kendi işyerlerini kuranların olması bizleri çok sevindiriyor. KOSGEB olarak girişimcilere 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren işler için 70 bin TL'ye kadar da destek veriyoruz. Girişimcilere toplamda 100 bin TL'lik destek sağlıyoruz" dedi.
KOSGEB tarafından verilecek 70 saatlik eğitime BUSMEK'te halen eğitim gören ve kurslardan mezun olan kursiyerler katılabilecek. 2 grupta toplamda 60 kişinin yararlanabileceği eğitimin ilk grubu 125 Nisan, 2. grubu ise 6 29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
(MŞ)

20.02.2013 12:44:05 TSI

Editör: Wan Haber