Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanır bir Van için kent genelinde başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Daha önce hiç asfalt serimi yapılmamış mahalle yollarını bir bir asfaltla buluşturan Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları vatandaşın yüzünü güldürüyor. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nın Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde toplamda 68.5 kilometrelik sıcak asfalt yapım işi aralıksız devam ediyor. Yapımı devam eden işin toplam maliyeti 18 milyon 500 bin TL’yi buluyor.

“Tuşba’ya 45 kilometre sıcak asfalt”

Tuşba ilçesinin Göllü, Güveçli, Yeşilsu, Dağönü, Özyurt, Ağartı, Halkalı, Yaylıyaka grup mahalle yollarında çalışmalarını bir süredir yürüten ekipler toplamda 45 kilometre sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirecek. Eski toprak yollarda dolgu, genişletme ve sanat yapıları işlemlerini bitiren yol yapım ekipleri, 6 metre genişliğindeki yolda asfalt dökümüne de başladı. Bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanana yol 11 milyon 763 bin 291 TL’ye mal olacak.

“İpekyolu’nda çalışmalar aralıksız sürüyor”

Yine Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına bir süre önce başlanan İpekyolu İlçesi Erçek, Karagündüz, Ilıkaynak, Aşağı ve Yukarı Gölalan grup yollarında toplam 23.5 kilometre sıcak asfalt uygulaması işi de devam ediyor. 6.5 metre genişliğe kavuşturularak, dolgu ve sanat yapıları tamamlanan yolda toplam 27 bin ton sıcak asfalt kaplama yapılacak. Yıl sonundan önce tamamlanması planlanan yolun malite ise 6 milyon 705 bin TL olacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez asfalt çalışması yaptığı mahallelerde ikamet eden vatandaşlar memnuniyetlerine dile getirerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. (iha)

Editör: Wan Haber