Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehirleşmenin en önemli kriterlerinden birinin cadde ve sokakları kablolardan kurtarmak olduğunu söyledi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye olarak geçtiğimiz yıl 150 cadde ve sokağı havai hatlardan kurtarıp yer altına alarak aydınlatma çalışmasını tamamen tamamladıklarını anlattı.
Büyükçekmece Belediyesi ile BEDAŞ arasında yapılan protokol sayesinde çok büyük hizmetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarsinan, Güzelce, Kamiloba, Muratçeşme, Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallerindeki elektrik hatlarını toprak altına alarak, önemli bir çalışmaya imza attık "dedi.
2012 yılı içersinde mahallerde yapılan elektrik hatlarının yer altına alma çalışmaları sayesinde bu mahallerin daha çağdaş bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Akgün, "Elektrik hatları görüntü kirliliğinin yanı sıra, sağlık açısından da son derece tehlike oluşturuyordu. Evlerin çatı ve duvarlarını yalayarak geçen yüksek gerilim hatlarının oluşturduğu zararlar saymakla bitmez. Büyükçekmece Belediyesi olarak şehrimizin daha çağdaş bir görünüme kavuşması için bu konuda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
2013 yılında ise elektrik hatlarının yer altına alma çalışmasının Tepecik'te devam edeceğini belirten Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Elektrik Aydınlatma Şefliğimiz bu konuda gerçekten büyük gayret sarf ediyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak hedefimiz 2013 yılında ilçe genelinde salkım saçak duran tüm havai hatları yer altına almaktır."
2012 yılı içersinde elektrik ve aydınlatma Şefliğinin önemli bir diğer projesinin de Tepecik Ulus İlköğretim Okulunda bulunan trafoyu okul bahçesi dışına almak olduğunu vurgulayan Başkan Akgün, "Tepecik Ulus İlköğretim Okulu'nun bahçesinde 130 metrekarelik çocuklarımızın oyun alanını işgal eden trafo ve yüksek gerilim hattı çocuklarımızın sağlıklarını tehdit ediyordu. Belediye olarak BEDAŞ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde trafoyu okul bahçesinin dışına taşıyarak yavrularımızın hem sağlıklarını koruduk, hem de oyun alanlarının daha da genişlemesini sağladık" dedi.
(ET-AŞ-Y)

02.02.2013 09:42:16 TSI

Editör: Wan Haber