Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, iş akdi sona eren işçileri yeniden istihdam etmek istediklerini ve 2013 yılında bin kişilik bir proje daha hazırlayacaklarını söyledi.
Adıyaman Belediyesi'nde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8 ay süreyle İş-Kur tarafından istihdam edilen işçilerin iş akdi sona erdi. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, iş akdi sona eren işçilerle yaptığı toplantıda 2013 yılında bin kişilik bir proje daha hazırlayacaklarını ve tekrar çalışmak isteyenlere yeni iş imkanı doğacağını belirtti. Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda işçilere hitap eden Başkan Büyükaslan şunları söyledi:
"Sekiz aydan buyana Adıyaman'ımıza güzel hizmetler yaptınız. Geçici olsa bile bir süreliğine işiniz oldu. Hizmetlerinizden dolayı Hükümetimiz, İş-Kur ve Belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Çalışma sürenizin sona ermiş olması nedeniyle sakın üzülmeyesiniz. Bu projeler daha çok devam edecek ve sizlere tekrar çalışma imkanı doğabilecek. Daha önce bu proje kapsamında herkes bir sefer çalışabiliyordu. Bundan sonra öyle olmayacak. Çalışma Bakanlığı yeni bir mevzuat çıkarttı. Mevzuat gereği eski çalışanlar müracaat ettiği takdirde bir daha çalışabilecek. Yani 8 ay çalıştınız ve yeni bir proje için tekrar müracaat etme şansınız olacak. Belediye olarak 2013 yılında 1000 kişilik bir proje daha hazırlayacağız.
Siz çalıştıkça, para kazandıkça biz daha çok memnun oluyoruz. İl dışına gidip fındık toplamaktansa, kayısı toplamaktansa kendi memleketinizde çalışmanız sizin için daha iyidir.
Aldığınız para belediyenin cebinden çıkmıyor. Maaşınızı hükümetimiz ödüyor. Bizim yaptığımız sadece bu imkanı hazırlamaktır. 8 ay süreyle çalışmanızla birlikte cebinize giren para aynı zamanda Adıyaman'ımıza girdi. Bundan esnafımız, tüccarımız, halkımız yararlandı. Buna vesile olabiliyorsak ne mutlu. Allah nasip ederse daha uzun yıllar birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Belediye olarak halkımıza hizmet ediyoruz. Başkanınız olarak 2004'te seçildik. 2009'da devam ettik. Kısmet olursa 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde yine aday olacağım ve hep birlikte Adıyaman'ımızı kalkındıracağız."
(CK-AŞ-Y)

09.12.2012 15:09:15 TSI

Editör: Wan Haber