Öğrenme Şenlikleriyle ilgili çalışmalar için Bursa'ya gelen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte Bursa Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti. Grup Başkanları Dr. İsmail Demir ve Uğur Ergin'in de katıldığı ziyarette sunulan mini defile, izleyenlerin beğenisini topladı.
Ziyarette okulun öğrencileri tarafından sergilenen kıyafetler beğeniyle izlendi. Mini defilede iğne oyası, Bursa Keles, Osmanlı kadın giysileri, Bursa İznik çini, Atatürk dönemi kadın giysileri ve modernize kadın giysileri olmak sergilenen kıyafetler büyük beğeni topladı. Atölyeleri de ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet eden protokol, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri ilgiyle inceledi. Olgunlaşma Enstitülerinin toplumda önemli bir yeri olduğunu belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, " Olgunlaşma Enstitüleri kültürümüzün gelecek kuşaklarına aktarılması için iyi bir fırsattır. Defilede sunulan kıyafetler çok güzel ve bizden bir şeyler taşıyor. El emeği göz nuru ile işlenmiş. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.
Hayat Boyu Eğitimin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Olgunlaşma Enstitümüzde birçok kursiyerimiz ilgi ve isteklerine göre eğitimler alıyor. Adeta kültür elçisi olan enstitümüz verdiği eğitimin yanı sıra Bursa'da kabri bulunan değerli Türk büyüklerinin kabirlerinde kullanılmak üzere sanduka örtülerini de hazırlayarak farklı bir hizmete de imza atıyor" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 15 enstitüden biri olan ve 1996 yılında eğitim öğretime başlayan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Münevver Yaman ise, "Kurumumuzda eğitim öğretim dışında kültür araştırmaları da yapıyoruz. Hedefimiz kültürel değerlerimizi koruyarak gelecek kuşaklara aktaran, Ulusal ve Uluslararası alanda kaynak kurum olmaktır" diye konuştu.
(MA)

21.02.2013 11:17:48 TSI

Editör: Wan Haber