AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr Yavuz Baştuğ'un talebi üzerine Sağlık Bakanlı Müsteşarı ile görüşerek ambulans talep etti. Görüşme olumlu sonuç verdi ve yeni ambulansların kısa süre sonra Bursa'ya gönderileceği bildirildi.
AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin Kamu Hastaneler Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ'u ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Bursa'nın önemli bir üretim merkezi olduğunu söyleyen milletvekili Hüseyin Şahin yoğun göç alan kentin nüfusunun sürekli arttığını belirterek, "Şunu da unutmayalım ki; Bursa'nın dışından da kentimize sürekli hasta geliyor. Bu nedenle oluşan yoğunluğu azaltmak için ilçelerde devam eden hastane inşaatlarımız var. Kent merkezinde planlama aşamasındaki yatırımlarımız ile birlikte 2015 yılı sonuna kadar Bursa'yı sağlıkta özlediğimiz noktaya getireceğiz" şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta büyük reformlar gerçekleştirildiğini belirten Hüseyin Şahin, Yeni uygulamaya giren Kamu Hastaneler Birliği'nin, sağlık sektöründeki hizmet kalitesinin arttırılması için büyük bir şans olduğunu belirtti. Şahin, "AK Parti hükümetlerinin attığı kararlı adımlar sayesinde Türkiye'nin sağlık sistemi dünya çapında örnek bir noktaya geldi. Artık vatandaşlarımız hastane kapılarından çevrilmiyorlar. Muayene olmak için gece yarısı sıraya girmiyorlar. Hava ambulansları ile hizmet verilen bir süreç başladı. Vatandaşlarımız istediği sağlık kuruluşundan etkin bir şekilde hizmet alıyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği uygulaması ile yeni bir adım daha attık. Yeni sitem ile yaşanan sorunlar daha da azalacak" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kamu Hastaneler Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr Yavuz Baştuğ, göreve atandıktan sonra kent merkezi ve ilçelerdeki mevcut tıbbi araç gereçleri ve personel yapısını incelediğini söyledi. Bursa'da sağlık alanında her yönüyle şeffaf ve sürdürülebilir bir sistem kuracaklarını söyleyen Op. Dr. Baştuğ, "Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Belirlediğimiz sorunları milletvekillerimizin de desteği ile kısa sürede aşmak için durmadan çalışacağız" ifadelerini kullandı.
(YS)

04.01.2013 13:48:52 TSI

Editör: Wan Haber