Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, K.Kolpınar ve Yeşildere Mahallelesi sakinlerinden ahırı bulunanlarla bir araya gelerek, hayvan yetiştiriciliğinden vazgeçmeleri gerektiği, aksi takdirde cezai işlem uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti.
Eskiden kalma alışkanlıkla insanların hala şehir içerisinde hayvan yetiştiriciliği yaptığını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Atakum artık büyümüş, gelişmiş, modern ve çağdaş bir ilçe olmuştur. Eskiden kırsal alan yerler artık dev sitelerle, yaşam alanları ile dolmuştur. Hayvanların kokusu ve diğer şeyler şikayet konusu olmaya başlamıştır. Bu nedenle buralarda hayvan ahırlarının bulunması artık mümkün değildir. Bu işi bir an önce sonlandırmamız gerekmektedir. Önlem almanız ve mağdur olmamanız için daha önce size birçok defa uyarıda bulunmuştum, bu son uyarımdır. Ahırlarınızı kaldırmanız için size son bir ay süre veriyorum" dedi.
İnsanları incitmemeye özen gösteren, onları anlamaya gayret eden bir yapısı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Burma, "Benim annem de beni Selahiye Mahallesi'nin üst kısımlarındaki evimizde beslediği ineğin geliri ile okuttu. Bu nedenle sizi çok iyi anlıyorum. Şu ana kadar da size toleranslı davrandım. Ancak bazen elinizde olmayan nedenlerle zor durumda kalıyorsunuz. Küçük Kolpınar ve Yeşildere artık şehirleşti. İnsanlar sürekli şikayet ediyorlar, konunun gereğini yerine getirmem için zorluyorlar. Artık onları ve sizi idare edemez duruma geldim. Ortak bir çözüm bulalım. Ben istesem zabıta marifeti ile hiç uğraşmadan bu ahırları yıkar geçerim. Ancak halinizden anlıyorum ve sizinle ortak bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Artık sürenin sonuna geldik. Acilen bir şeyler yapmamız gerekmektedir" diye konuştu.
Hayvan besleyicilerine, meranın birinde ahır yapmayı, onların hayvanlarını orada beslemeyi de öneren Başkan Burma, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu hemen aklıma genle bir öneridir. Sizin hayvanlarınızı oraya taşımamı ister misiniz veya başka bir çözüm öneriniz var mı? Bir kendi aranızda tartışın, ortak bir karara varın, ben ona uyarım. Biz sizi ezmeme adına, kararı sizinle birlikte vermek adına çağırdım. Artık köyler mahalle oldu. İmar planı tamamlanan yerlerde bu tür yapılaşmaya izin vermemiz mümkün değildir. Sizinle aynı sıkıntıyı yaşayacak yerler var ama öncelik, K.Kolpınar ve Yeşildere'dedir. Çünkü buralar artık şehre karıştı. Biz sizi bugüne kadar korumaya çalıştık. Size son bir ay izin veriyorum. Aranızda konuşup bu işi çözüme kavuşturabilirsiniz. Kendinizi de kurtarın, beni de kurtarın. Ben size dostunuz olarak bu durumu anlattım" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

06.12.2012 15:36:16 TSI

Editör: Wan Haber