Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Yardımseverler Derneği Şubesi'nin 48. kuruluş yıldönümü yemeğinde büyük coşku yaşandı.
Şube Başkanı Merih Turgut'un öncülüğünde Ören İdahan Otel de bir araya gelen yardımsever bayanlar, Hasan Hüseyin Aşık'ın şarkıları eşliğinde coşarken hazırlanan el emeği göz nuru eserleri de satışa sundu. Burhaniyeli bayanlar, Yardımseverler Derneği Şubesinin 48. kuruluş yıldönümünde bir araya geldi. İdahan Otelinin büyülü atmosferinde yemek yiyen bayanlar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Dernek sekreteri Birsen Bulut, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti. Burhaniye şubesinin 1965 yılında Fikret Sucuoğlu öncülüğünde kurulduğunu anlatan Bulut, ilçede çok sayıda öğrenciye destek olduklarını söyledi.
Derneğin faaliyetleri hakkında geniş bilgiler veren Bulut, "10 yıl boyunca gazete toplayarak Balıkesir Seka'ya gönderdik. Bu gelirle 17 gence burs verdik. Hafta d bir gün toplanarak elişleri üretip festivallerde sattık. Bu faaliyetimiz devem etmektedir. Burhaniye de ilk özel anaokulunu bizim derneğimiz açtı. İlkoğretim okullarından marangoz atölyesi ve kütüphaneler açtık. Derneğimize gelir amacıyla yurt içi ve yurt dışı geziler düzenledik. Evleri yıkılan, yanan, selden zarar görenlerle, zihinsel ve bedensel engelli olan kişileri el uzattık. Bu yıl 45 öğrenciye 70 lira burs, yaşlı ve fakir 25 aileye 50 lira daimi yardım yapıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Yardımseverler Derneği Şube başkanı Merih Hacer Turgut ve ikinci başkan Leman Onan da, katılımcılara teşekkür ederken derneğe büyük destek olan Ayşe Boladan ve Lütfiye Eren'e de birer buket çiçek verdiler. Bu arada satışa sunulan el örgülerinin gelirinin de öğrencilere burs olacağı açıklandı.
(FT-SŞ)

20.02.2013 17:41:22 TSI

Editör: Wan Haber