Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 2 gün önce yaşanan selde zarar gören vatandaşların yaraları sarılmaya başlandı. Belediye ekipleri evlere giren suları temizlemeye çalışırken tıkanan menfezlerin ağızları da açılıyor. Öte yandan Kaymakamlığın oluşturduğu hasar tespit ekipleri de köylerde meydana gelen zararı belirlemek için çalışmaya başladı.
Burhaniye de 2 gün önce yaşanan sel 73 yaşandaki Kadriye Çakır'ın ölümüne neden olurken çok sayıda evin sularla dolması yüzenden büyük hasara neden oldu. İlçede taşan Karınca deresi pek çok evin birinci katlarına su dolmasına neden olurken, bazı vatandaşlar da itfaiyenin yardımı ile evlerinden çıkarıldı. Belediye yaptığı anonslarla evlerine ve iş yerlerine su giren vatandaşların belediyeyi aramalarını isterken, İskele mahallesindeki Hocazade deresinde suların denize rahat ulaşması için dere yatağı da genişletildi. İlçede son yağışta metre kareye 98 kilo yağış bildiren Belediye Başkanı Fikret Akova, vatandaşlarla yardım için bütün ekiplerin geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Akova, özellikle İskele, Adyar, Hürriyet ve Öğretmenler mahallelerinde yoğun hasar meydana geldiğini söyledi. Evlere dolan suların vidanjörlerle çekildiğini bildiren Başkan Akova, yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.

KAYMAKAMLIK HASAR TESPİT EKİPLERİ OLUŞTURDU
Öte yandan, selin köylerde meydana getirdiği zararın tespiti için de kaymakam Ali Uslanmaz'ın direktifiyle ikişer kişilik 4 ekip oluşturuldu. Ekibin ilk yaptığı tespitler de 2 kişiye ait 130 kovan arının telef olduğu, ayrıca 2 çiftçiye ait 15 keçinin sel sularına kapıldığı tespit edildi. 5 çiçek serasının da tahrip olduğu belirlendi. Ekiplerin ilçe merkezi ve köylerde hasar tespiti yaptığını anlatan Kaymakam Ali Uslanmaz" Ekiplerimiz köylerdeki hasarı tespit ediyor. Ancak, evinde, işyerinde ve arazisinde hasar olanların müracaatlarını bekliyoruz. Bozulan köy yollarını onardık. Ayrıca elektrik hatlarında meydana gelen arızalar giderildi. Önceki gün ilçemize gelen valimiz Ahmet Turhan'da çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Yaralar sarılmaya başlandı" dedi.
(SS-SŞ)

05.12.2012 15:35:51 TSI

Editör: Wan Haber