Muş'un Bulanık İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında, bütçe görüşmeleri sırasında tartışmalar yaşandı.
Bulanık Halk Eğitim Merkezi salonunda Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Asim Çetinkaya, BDP'li İl Genel Meclisi Üyesi Seyithan Akkaya, Seracettin Çiftçi ve Medeni Doğan ile muhtarlar katıldı.
Kaymakam Ferit Görükmez 2012 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliğinin başarılı hizmetlere imza attığını söyledi. Yapılan hizmetleri anlatıp harcanan paralarla ilgili bilgi veren Görükmez, muhtarlardan köyleri ile ilgili sorunlarını dinledikten sonra çözüm için gerekli çabaların sarf edildiğini belirterek, "Kimseye ayrım yapmaksızın ve adaletli bir şeklide iş yapıyoruz" dedi.
BDP'li İl Genel Meclisi üyesi Seracettin Çiftçi ise konuşmasında, bu hizmetlerin hepsini BDP'nin yaptığını ifade ederek, "Bizim yaptığımız hizmetlerin başkası adına söylenmesi bizleri rahatsız ediyor" dedi. Kaymakam Görükmez'in, "Burada kimse siyaset yapmasın. Burası yaptığımız çalışmaların anlatıldığı yerdir" demesi üzerine toplantıda gerginlik yaşandı. BDP'li Çiftçi, "Kimse beni bu kürsüden indiremez. Beni buraya halk getirdi" diye sitemde bulununca Kaymakamı Görükmez de, "Burası siyaset yeri değildir" diye konuştu.
BDP'li diğer İl Genel Meclisi Üyesi Seyithan Akkaya ise, "Kaymakamın arkadaşımıza yaptığı hakarettir. Bunu kabul etmeyiz. Muş'ta yapılan hizmetleri biz yapıyoruz ama üstlenen başkası. Biz buna sinirleniyoruz. Altı köyümüz su sıkıntısı yaşıyor" diye konuştu. Kaymakam Görükmez de, "Bu köyler için için para çıkarsınlar, ben de o köylere hizmet yaparım" dedi.
Yaşanan gerginliğin ardından toplantıya son verildi.
(GK-MET-GS-Y)

19.12.2012 17:57:07 TSI

Editör: Wan Haber