Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi C Grubu'nda zirve yarışını sürdüren Edirnespor, yaptığı savunmayla dikkat çekiyor. Geride kalan 12 hafta sonunda elde ettiği 10 galibiyetle Çankaya Üniversitesi'nin ardından ikinci sırada bulunan kadın basketbolcular, grubunun en az sayı yiyen takımı unvanını elinde bulunduruyor.
Mücadele ettiği TKB2L'de 12 haftada topladığı 22 puanla kayıpsız lider Çankaya Üniversitesi'nin ardından ikinci sırada bulunan Edirnespor, bu sezon sergilediği savunmayla rakiplerine parmak ısırttırıyor. Grubun en az sayı yiyen takımı olma özelliğini elinde bulunduran Edirnesporlu basketbolcular potasında 12 haftada 600 sayı görerek maç maçına 50 sayı yeme ortalamasını tutturdu.
EN AZ SAYI YİYEN TAKIM EDİRNESPOR
Savunmada sergilediği performansı hücumda da kullanan kadın basketbolcular, Çankaya Üniversitesi'nin ardından grubun en çok sayı atan takımı. 12 haftada rakip potalara 993 sayı atan ve karşılığında 600 sayı gören Edirnespor, özellikle yaptığı savunmayla rakip takımlara korkulu anlar yaşatıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu, ligin son haftasına kadar zirve yarışını sürdüreceklerini belirterek, "Bu sezon taraftarımızın da desteğini alarak zirve mücadelemizi sürdürüyoruz. 12 hafta sonunda grubun en az sayı yiyen takımıyız. Bunda savunmamızın payı büyük. Umuyorum ki sezon sonunda mutlu sona ulaşacağız" diye konuştu.
Son olarak geçen hafta Sakarya Üniversitesi'ni deplasmanda 51-69 mağlup etmeyi başaran Edirnespor, Çankaya Üniversitesi ile girdiği zirve yarışını sürdürüyor.

08.01.2013 11:56:59 TSI

Editör: Wan Haber