Bozüyük Belediyesi'nin şubat ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.
16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı tarafından amatör spor kulüplerine teşvik için 5 bin lirayı geçmemek kaydı ile yardım yapılması konusunda meclis gündemine ek önerge verildi. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. ve 49. maddeleri ve belediyeye bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin 11. maddesine göre boş kadro ve dolu kadrolardaki derece değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Sözleşmeli personelin 2013 yılında alacakları net ücretlerin belirlenmesi konusu da oy birliği ile kabul edilirken, bir diğer madde olan belediyenin toplu iş sözleşmelerinden doğan hak ve menfaatlerini korumak üzere yerel yönetimler kamu işveren sendikasına üye olması talebi de oy birliği ile kabul edildi.
Ayrıca mecliste imar konuları ile ilgili 6 madde imar komisyonuna sevk edildi. Asansör bakımı ve yapılacak sözleşme için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy birliğiyle kabul edilirken, 'S' plaka ücret tarifesinin belirlenmesi, otobüs ve minibüs sayısı ile tahsisli izin belgesi ücretlerinin belirlenmesi konusu da plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen konuların arasında bulunuyor. Asfalt ücreti tarifesinin gelir tarifesinden çıkartılarak sadece resmi kurumlara kanunlar dahilinde verilmesi ve İller Bankasından kamulaştırma bedeli için kredi talebinin görüşülmesi konusu da plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
Ardından geçtiğimiz ayki toplantıda imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. İmar Komisyonu Başkanı Aylin Altınel komisyon kararlarını açıkladı.
Altınel, İsmet İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi ve Hükümet Caddesi'nin güneyini kapsayan alanlarda belediye meclis kararı ile imar revizyonu yapılması konusunda konunun aciliyeti olduğu için yetiştirilemediğinden ek süre istedi ve komisyonun ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Tamer Taşkın tarafından alınan komisyon kararları açıklandı. Taşkın, elektronik kartlı su sayacına geçilmesi konusunda meclisi bilgilendirdi. Yapılan görüşmeler sonrasında komisyonun kararı oy birliği ile kabul edildi.
Meclis sonunda, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı tarafından amatör spor kulüplerinin teşvik edilmesi ve katkı sağlanması amacıyla 5 bin lirayı geçmemek kaydı ile yardım yapılması konusunda verilen ek önerge oy birliği ile kabul edildi.
Belediye meclisinin Şubat ayı 2. birleşiminin yapılması için Cuma günü saat 14'te toplanılmasına karar verildi.
(İC-KÇ-MŞ)

05.02.2013 13:04:12 TSI

Editör: Wan Haber