Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda pazartesi günü 4'ü Türk 14 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında bombacıyı taşıdığı iddia edilen şoför, "Bombacı olduğunu bilsem bindirir miydim" dedi.
Edinilen bilgiye göre, güvenlik ve MOBESE kamerası görüntülerinde 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirlenen saldırı öncesinde bomba yüklü aracı sınır kapısına park eden bir kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi. Polis, bombacının bindiği aracın plakasını tespit ederek taksici Tamer A.'nın ifadesini aldı. Hatay'daki sorgulamasından sonra basın mensuplarına konuşan Tamer A., şahsı tanımadığını belirterek, "Arapça konuşan şahsı dış kapıda aracıma aldım. Ücretle anlaştıktan sonra patlama oldu. Hemen kaçtık. Benim gibi o da patlamadan sonra korktu. Kendisini Antakya Garajı'na bıraktım. Ben de 20 dakika önce patlama bölgesindeydim" dedi.
İfade vermek için emniyete davet edildiğin ve kendisine nazik davranıldığını anlatan Tamer A., "Devlet nereye kaçsam bulur. Ben bombacı olduğunu bilsem bindirir miydim" diye konuştu.
Tamer A.'nın ifadeleri doğrultusunda bombacının eşkalini belirleyen polis, hazırlanan robot resim ile kimlik tespit çalışmalarını sürdürüyor.
(ADN-CC-Y)

13.02.2013 17:52:11 TSI

Editör: Wan Haber