Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in girişimleri sonucunda başlatılan 'Gazilerin Örnek Hayatı' projesi kapsamında Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla öğrencilere konferans verildi. Şehit aileleri ve gazilerin konuşmaları sırasında Bolu Valisi Özçimen ve İl Müftüsü Mehmet Şahin gözyaşlarını tutamadılar.
Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin spor salonunda yapılan konferansa Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Jandarma Alay Komutanı Cengiz Yıldız, Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan ve 15 yıl önce Kars'ta teröristlerle girdiği çatışma sonrasında gazi olan Halil Mazlim, öğrencilere, "Biz o zamanlar karlı dağlarda vatan toprağı için mücadele ettik.
Büyük Ağrı operasyonunda çatışmaya girdik. Yanımdaki arkadaşım şehit oldu. Beraber çok değişik yerlerde operasyonlara katıldık. Operasyon akşam üzeri başladı. Hava soğuktu. Geceyi orada geçirmek zorundaydık. Arkadaşlar iyi dinleyin kış mevsiminden bahsediyorum. Okulunuz kaloriferleri az yanıyor diye şikayet edebiliyoruz değil mi? Oysa bizim ne ısınacak bir kaloriferimiz ne de yatağımız vardı. Bizim sırtımızda operasyon boyunca taşıdığımız çantalarımız vardı. Biz o şartlarda şehit verdik gazi olduk" dedi.
Daha sonra söz alan şehit annesi Durkadin Paçal, "Benim evladım bu topraklar için şehit oldu. Rabbim hepimizi korusun. Allah bu topraklara zeval vermesin" sözleri üzerine Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Bolu Müftüsü Mehmet Şahin'in gözlerinin dolduğu görüldü.
Son olarak söz alan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Gençlerimizin daha fazla sorumluluk almaları için böyle bir proje başlattık. Devam edeceğiz. Siz gençlerimize güzel şeyler vermek lazım. Sizlerin toplumda daha fazla sorumluluk sahibi olmanızı istiyoruz" dedi.
Daha sonra, şehit aileleri ve gazilere öğrenciler tarafından çiçekler verildi. Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Cengiz Yıldız şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sıkıntılarını dinledi.
(UU)

18.12.2012 13:34:24 TSI

Editör: Wan Haber