Bitlis Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Nemrut Kayak Merkezi'nde düzenlenen 'Kar Festivali' başladı.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve birçok davetlinin katıldığı kar festivalinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Kayak yarışları, leğenle kayma ve kardan adam yapma yarışmalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivalde konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, soğuk havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi göstermesi festivali daha güzel bir hale getirdiğini söyledi. Vali Yurdakul, "Karın anavatanı Bitlis'teyiz. Bugün Tatvan Nemrut Krater Gölü'nde dünyanın en seçkin destinasyonlarından biriyiz. Burayı özellikli kılan kayağa, bir krater gölü etrafında buharlar ve sıcak gölün kenarında başlıyorsunuz. Yine dünyanın başka bir harikası olan Van Gölü kenarında manzarayı seyrederek kayağı bitiriyorsunuz. Bütün kayak ve kış sporları severleri buraya bekliyoruz. Bugün kış sporları festivalimize güreşle başladık, ardından kızak yarışmalarımız devam edecek. Gençler ve yaş üstü gruplar arasında kayak yarışması düzlenecek. Bu festivalimizin en büyük özelliği 7'den 77'ye bütün vatandaşlarımızın, gençlerimizin katıldığı bir halk şenliği ve festivalidir. İstanbul ve Ankara'dan gelen sanatçılarımız var. Sanatçılarımız burada halkımızla buluşacak. Kar burada bir yaşam ve hayat biçimi. Biraz dezavantajlı görünüyor. Bu karı dezavantajdan çıkarıp, turistik bir ürüne dönüştürerek, halkımızı kayak merkezimizde sporla buluşturmak istedik" dedi.

Tesisin hareketli olmasından son derede mutlu olduklarını ifade eden Vali Yurdakul, "Kar Bitlis'e güzelliğiyle geldi. Bu organizasyonda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bütün kayakseverleri merkezimize bekliyoruz. Burada bir festival ve şenlik havası var. Bu bir başlangıç, devam edecek" şeklinde konuştu.

Vali Yurdakul'un açıklamalarının ardından festival kar üstünde güreş yarışmaları ile başladı. Gençlerin soyunarak eksi derecedeki soğuk havaya rağmen güreşmeleri katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca leğenle kayma yarışmasına da bayanların ilgisi oldukça büyüktü.
Katılanlara Bitlis Valiliği tarafından ekmek arası sucuk ikram edildi. Akşama kadar sürecek olan festivalde Türk Halk Müziği sanatçısı Hasan Yılmaz tarafından konser verilecek.
(VO-Yİ-Y)

16.02.2013 13:54:15 TSI

Editör: Wan Haber