Malatya merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren bitki koruma ürünlerini satan bayilerle toplantı düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünün düzenlediği Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı, merkezde faaliyet gösteren bayilerin katılımıyla yapıldı.
Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, Bitki Koruma Ürünleri Konu sorumlusu Ziraat Mühendisi Suat Cantürk ve Ziraat Teknikeri İsmail Ünal katıldı.
Ali Selvi, toplantıyı açılış konuşmasında, Bitki Korumanın önemi ile Bitki Koruma Ürünlerinin kullanımı ve sonuçları hakkında genel bilgi verdi.
Selvi, Bitkisel Üretiminin önemli bir bölümü ihraç edildiğinden dolayı, ithal eden ülkeler tarafından yanlış uygulamalardan doğan olumsuz sonuçlarını değerlendirdi. Ali Selvi, diğer taraftan kendi ülkemizde insan sağlığını ve çevreyi korumak ve bu problemlerin giderilmesi için, müdürlükleri ile Sivil Toplum Kuruluşu olarak kabul edilen Bitki Koruma Ürünleri Bayileri ile ortak çalışma sonucu netice alınabileceğini belirtti.
Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" görsel sunum yapılarak konu sorumlusu Mühendis Suat Cantürk tarafından anlatıldı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, tarafından yönetmelik gereği bayilerin bitki koruma ürünlerini, reçetesiz veya Bakanlıkça belirlenen şartlar dışında satamayacakları, reçete ile satılan bitki koruma ürünlerinin kayıtlarının düzenli olarak tutulması ve reçetelerin 5 yıl süre ile saklanması istendi.
(NA-MO-Y)

15.02.2013 15:16:10 TSI

Editör: Wan Haber