20 Ocak 2013 günü yapılan Genel Kurul ile Birleşik Kafkasya Derneği Başkanlığına seçilen Mükremin Öner ile yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yıldız, Cahit Kuş, Vedat Örnek, Cengiz Kurşun ile Murat Öztemur, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları ve yeni dönemde yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdiler.
Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Başkan Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek hem tanışmak istediklerini hem de sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi almak istediklerini belirten Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Mükremin Öner, özellikle sosyal belediyecilik hizmet ve çalışmalarında ortak projede görev almak istediklerini söyledi.
Birleşik Kafkasya Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Melikgazi Belediyesinin yatırım ve hizmetlerini yakından takip ettiklerini ve hizmetlerinden büyük oranda faydalandıklarını, özellikle kültür, sanat, spor ve sosyal belediye hizmetlerini takdir ettiklerini bundan dolayı da, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 'a teşekkür ettiklerini ve her zaman yanlarında olduklarını kaydettiler.
Belediyeciliğin temelinin sosyal hizmetlerin karşılanması olduğunu, çünkü insan odaklı bir belediyecilik anlayışının öncelikle bireyin temel ihtiyaçlarının karşılanması sonrasında ise şehrin fiziki hizmetlerinin tamamlanması gerektiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesince hayırsever hemşehrilerimiz sayesinde aşevlerinde yemek dağıtılmaktadır. İlçemizde ben açım diyen bulunmamaktadır. Yoksul ve yardıma muhtaç bireylerin temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Öğrencilerimize hem kırtasiye yardımı yapılmakta hem de derslerine ek kurslar açılmaktadır. Mesleki kurslar ile bireylere meslek öğreterek kalifiyeli eleman olmaları sağlanmaktadır. Gesi ceviz ve gilaboru, Mimarsinan Evliyalar günü, Hisarcık Tennuri Hazretleri gibi yerel kültür ve gelenekler sahiplenilmektedir. Yöresel yemekler, el sanatları ve kültürler sahiplenilmekte ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.
Birleşik Kafkasya Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin bu ziyaretlerinden son derece mutlu olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Birleşik Kafkasya Derneği ile sosyal belediyecilik çalışmalarında ortak yapılabilecek projeleri değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
(ZB-Y)

12.02.2013 12:03:08 TSI

Editör: Wan Haber