Bingöl'deki doğa harikası Yüzenada'nın tanıtımı için festival yapılacak. Solhan'da Yüzenada Festivali ile ilgili olarak yapılan istişare toplantısında, festival takvimi ve programı belirlenerek organizasyon ekibi kuruldu.
Solhan Yüzenada Festivali'nin ele alındığı toplantıda konuşan Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, "Solhan Yüzenada Festivali ile ilgili yapacağımız çalışmalar için bir araya geldik. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Yüzenada'da bir proje uygulandı. Yüzenada'da uygulanan proje çalışmaları mayıs ayında tamamlanacak. Haziran ayında ise Solhan Yüzenada Festivali'ni gerçekleştirebileceğiz. İlk festivalimizi bu yıl gerçekleştireceğiz. Bu festival ile Yüzenada'yı ve Solhan'ı tanıtarak, turistleri buraya çekebiliriz. Tüm kurumlar ve sorumluluk sahibi arkadaşlarımızla birlikte ortak hareket ederek bunu başarırız. Kaymakamlık olarak festivali önemsiyoruz ve sadece ilçe için değil Bingöl için güzel olacağına inanıyoruz" dedi
Toplantıda, festival tarihi olarak haziran ayının son haftası belirlenirken, festival süresinin 2-3 gün olması kararlaştırıldı.
Solhan Kaymakamı Aydın başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Arakonak Belediye Başkanı Nazmi Çalışan, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
(EY-MSA-Y)

21.02.2013 13:06:26 TSI

Editör: Wan Haber