Bingöl Belediyesi, etkili olan kar yağışı ile birlikte 15 araç ve 45 kişilik ekip ile cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye ekipleri tarafından cadde ve sokaklar tuzlanarak trafik akışının normal şekilde seyretmesi sağlanıyor. Şehir merkezinde biriken karları toparlayıp il dışına nakleden ekipler, tüm mahallelerde yol açma, genişletme ve kar toplama çalışmalarına devam ediyor. Bingöl Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yürüttüğü kar küreme çalışmalarında, özellikle şehirdeki ana arterler başta olmak üzere birçok sokak ve cadde kardan temizleniyor. Etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Bingöl Belediyesi ekipleri, ellerindeki kar kürekleri ile kaldırımlarda biriken karları da temizledi.
Çalışmaların devam ettiğini belirten Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, "Ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Ekiplerimiz tarafından cadde ve sokaklar tuzlanarak trafik akışının normal şekilde seyretmesi sağlanıyor. Şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Şehrin bütün mahallelerinde kar temizliği çalışmaları yapılıyor. Toplu taşıma araçlarının güzergahı olan ana yol güzergahları tamamen açık. Şehir merkezinde biriken karları kamyonlarla il dışına naklediyoruz. Ayrıca kar nedeniyle kapalı olan yolların açılmasının ardından ekiplerimiz cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışmaları yapıyor. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, son günlerde etkili olan soğuk havaya karşı vatandaşlardan su sayaçlarını korumaları uyarısında da bulundu.
(MSA-Y)

10.01.2013 17:39:06 TSI

Editör: Wan Haber