Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar sonucunda çok sayıda hırsızlık malına el konuldu.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentin huzur ve asayişinin bozulmasının önlenmesi amacıyla son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılarak faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "4 Şubat 2013 günü Recep Tayyip Erdoğan Mahallemizde bulunan bir markette meydana gelen hırsızlık olayının şüphelisi olan E.B., Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan kovalamaca sonucunda üzerinde çalıntı malzemelerle yakalanmış olup, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanıp cezaevine teslim edilmiştir. Şüpheli şahsın işyerinden çalmış olduğu malzemelerin piyasa değeri yaklaşık 550 TL civarında olduğu tespit edilmiş olup, bu malzemeler işyeri sahibine teslim edilmiştir. Ayrıca; ilimizde meydana gelen ikametten hırsızlık olayının şüphelileri olarak Hırsızlık Büro ekiplerimizce yakalanan ve sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanan M.V. ve H.S. isimli şahıslara; tutuklanmalarının ardından şifahi beyanları üzerine Nöbetçi Savcılık koordinesinde yer gösterme yaptırılmış, şahısların gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda; Yenişehir Mahallesi'ndeki iki farklı binada hırsızlık malı 8 adet farklı modellerde saat ve 38 parça çalıntı eşya ele geçirilmiştir.
Şüpheli şahısların göstermiş oldukları yerlerden ele geçirilen çalıntı malzemeler Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde sahiplerine tam ve eksiksiz olarak teslim edilmiştir" denildi.
(MSA-Y)

08.02.2013 13:17:55 TSI

Editör: Wan Haber