Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda değişik tarihlerde yapılan hırsızlık olayları aydınlatıldı.
Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentin huzur ve asayişinin bozulmasını önlemek amacıyla son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılarak faillerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "27-30 Ocak 2013 günlerinde ilimiz Yenişehir Mahallesi'nde meydana gelen üç ve 29 Ocak 2013 gününde de Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde meydana gelen üç evden hırsızlık olayı olmak üzere toplam altı evden hırsızlık olayının faili olan şahıs 30 Ocak 2013 günü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yakalanmıştır. Şahsın ikametten hırsızlık olaylarında çalmış olduğu piyasa değeri yaklaşık 5 bin TL olan ziynet eşyaları, dövizler ve Türk liraları sahiplerine teslim edilmiştir" denildi.
Açıklamada, ocak ayı içerisinde kentte meydana gelen hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık gibi olaylarının aydınlatılarak faillerinin yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nce çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada,"Bu kapsamda ilimizde meydana gelen 12 ikametten hırsızlık olaylarının failleri olan 14 şüpheli şahıs yakalanmış, kablo hırsızlığı olayı ile ilgili 6 şüpheli şahıs yakalanmış. Bu şahıslardan adli mercilere sevk edilen 3 şahıs tutuklanarak Bingöl Cezaevi'ne teslim edilmiştir. Olayın şüphelilerinden ele geçirilen ziynet eşyası, döviz ve Türk parası sahiplerine teslim edilmiş olup, ocak ayı içerisinde sahibine teslim edilen malzemelerin piyasa değeri yaklaşık 29 bin TL civarındadır. Halkımızın huzur ve asayişinin bozulmasını önlemek amacıyla suç odaklarıyla mücadelemiz ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde, halkımızdan aldığımız destek sayesinde profesyonelce ve kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.
(MSA-Y)

01.02.2013 16:33:18 TSI

Editör: Wan Haber