Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), yarıyıl tatilinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sömestrde BTM'yi yaklaşık 2 bin 500 kişi ziyaret etti.
'Başımıza İcat Çıkarın' sloganıyla konuklarını ağırlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, yarıyıl tatilinde 9-15 yaşlarındaki gençleri eğlenceli aktivitelerde buluşturdu. Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde sömestr tatilinde 2 dönem halinde gerçekleştirilen Mucitler Akademisi'ne katılan gençler, keyifli anların tadını çıkardı. Gençler, eğlenceli kimya deneyleri', 'DNA kolyesi' olmak üzere farklı bölümlerde bilimsel çalışmalar yaptılar. 'Doğa Bilimleri-Astronomi-Arkeoloji' ve 'Elektrik-Elektronik-Yazılım' temalı kamplar da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Her birinde 4 farklı atölye çalışmasının gerçekleştirildiği kamplardan toplam 50 öğrenci yararlandı. Dönem sonlarında sertifikalarını alan öğrencilerin velileri ise çocuklarının, tatillerini, keyifli bilimsel aktivitelerle değerlendirmelerinin mutluluğunu yaşadı.
Bilimin serüvene dönüştüğü BTM'nin bir başka çalışması da alışveriş merkezlerindeki tanıtım programları oldu. Merkezin detaylı olarak tanıtıldığı programlarla daha çok vatandaşa ulaşan BTM, eğitim yılının ilk döneminde karnesindeki tüm dersleri 5 olan veya takdir alan öğrencileri de sömestrde aileleri ile ücretsiz olarak ağırladı. Böylece BTM, sadece okul döneminde değil, tatilde de Bursalıların vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi. Sömestrde 400 aileye ev sahipliği yapan BTM'yi yaklaşık 2 bin 500 kişi ziyaret etti.
Vatandaşları bilim ve teknolojiyle daha çok buluşturmak için Bursa'da uzun zamandır ihtiyaç duyulan Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni hizmete sunduklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa, her alanda olduğu gibi bilim ve teknolojide de öncü bir kent olsun istiyoruz. Bursalıları bilimsel ve teknolojik objelerle daha çok bir araya getirmek amacıyla kentte Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni hizmete açtık. Bursalılardan bu denli yoğun ilgi görmesi de bizleri çok sevindiriyor" diye konuştu.
(YS)

12.02.2013 16:16:50 TSI

Editör: Wan Haber