Çubuk Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, düzenlenen programla Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı.
Bilgi Evleri öğrencileri tarafından hazırlanan ve Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftası yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Hz. Muhammed'i daha iyi anlamak amacıyla düzenlenen programa Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya, Kültür Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Bilgi Evi öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Sunuculuğunu Rabia Keser'in yaptığı program, Bilgi Evi 7. sınıf öğrencisi Hüseyin Doğan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan Başkan Özden, öğrencileri hazırladıkları anlamlı program için tebrik etti. Belediyelerin görevlerinin yalnızca yol açmak, su getirmek ve park yapmak olmadığını vurgulayan Başkan Özden, öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağlamak amacıyla bilgi evini açtıklarını kaydetti. 300 öğrenci kapasiteli ikinci bir Bilgi Evi daha açacaklarının müjdesini veren Başkan Özden, eğitime her türlü desteği verdiklerini altını çizerek, şunları söyledi:
''Bilgi Evi'ni açtığımız ilk yıl yüzde 95 başarı elde ederek, 33 öğrenciden 31 öğrencimiz Anadolu Lisesi'ni kazandı. Bu başarı beni ilçem adına çok mutlu etti. Bu başarıda katkısı olan tüm hocalarımıza ve velilerimize teşekkür ederim. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile bu güzel etkinliği düzenleyen başta müdürümüz ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepimizi Peygamber Efendimizin hayatını yaşayan kullardan eylesin. Allah nasip ederse Barbaros Mahallesi'nde ikinci Bilgi Evimizi açıyoruz. Burası da 12 Şubat'ta derse başlayacak ve 300'e yakın öğrencimiz burada eğitim alacak.''
Konuşmanın ardından 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı 'Efendimizin Doğumu' konulu tiyatro, Aybüke Yıldırım tarafından 'Ey Nebi' ilahisi, Selma Yıldız tarafından 'Bir Gece' şiiri, Betül Bayraktar tarafından 'Gül Muhammed' ilahisi ve 6. sınıf öğrencilerinin hazırladığı 'Güzel Gören Güzel Düşünür' tiyatrosu salonu dolduranlar tarafından beğeniyle izlendi. Öğrenciler tarafından oluşturulan 'Gül Kokulu Dualar Korosu' tarafından seslendirilen parçaların ardından program edilen dua ile sona ererken, Başkan Özden programı hazırlayan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
(BK-CC-Y)

01.02.2013 13:01:50 TSI

Editör: Wan Haber