Kastamonu'da, KOM ekipleri tarafından gerçekleştirilen Şafak operasyonunda hakkında tutuklama kararı bulunan bir kişi, bilgi almak için geldiği adliyede tutuklandı.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından geçen yılın Haziran ayında İstanbul, Ankara, Kastamonu ve Çankırı'da yapılan eşzamanlı operasyonda 72 kişi, "uyuşturucu madde satmak, temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarından gözaltına alınırken, bunlardan 21'i tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Mahkemede 19 kişi tutuklandı. 19 kişi dava süresince sonra serbest kaldı.
Bu arada 32 sanık hakkında, yargılandığı uyuşturucu madde ticaretine ilişkin "Şafak" operasyonu davasında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 Ocak'ta dava görüldü.

ADLİYEDE TUTUKLANDI
Karar davasında, tutuksuz yargılanan Osman Kızıltepe duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Osman Kızıltepe'yi, 10 yıl hapis cezasına çarptırırken tutuklanmasını talep etti.
Duruşmada olmadığı için tutuklanamayan Osman Kızıltepe hakkında mahkeme heyeti tarafından tutuklama kararı çıkarıldı.
Osman Kızıltepe ise, Kastamonu Adliyesi'ne mahkeme heyetinin verdiği hapis cezasından habersiz gelerek davanın sonucunu öğrenmek istedi. Kızıltepe'ye dosya hakkında bilgi vermek isteyen yetkililer, sanığın hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrendi. Bunun üzerine emniyet güçlerine bilgi verilmesi üzerine Osman Kızıltepe, tutuklanarak Kastamonu Cezaevine gönderildi. Kızıltepe, karara itiraz ederek, "Benim bir suçum yok. Ben bir şey yapmadım" dedi. Herkesin şaşkınlığı arasında tutuklanan Kızıltepe, ne olduğunu anlayamadan cezaevine gönderildi.
(Vİ-SA-HO-Y)

12.02.2013 13:48:17 TSI

Editör: Wan Haber