Mitolojik çağlardan, Kurtuluş Savaşı'na kadar binlerce yıllık süreçteki kadının toplumda bulunduğu yeri sorgulayan oyun, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneye kondu...
Mitolojik çağlardan, Kurtuluş Savaşı'na kadar binlerce yıllık tarihsel süreçte kadının toplumdaki yeri ve seyirciyle buluştu. 1. İzmir Uluslararası TAKSAV Tiyatro Festivali kapsamında Gaziemir Belediyesi'nin katkılarıyla 'Tiyatro Hedef' oyuncuları 'Ben Anadolu' isimli tiyatro oyununu sergiledi. Gaziemirlilerin yoğun ilgi gösterdiği oyun, oyuncuların başarılı performansları ve dramatik müzikleri ile hem göze hem kulağa hitap etti.
Seyircilerden büyük alkış alan oyun, Anadolu'nun Ana Tanrıçası Kibele, 2. Ramses'le zorla evlendirilen Hitit Kraliçesi Puduhepa, ölü çocukları için yas tutarken tanrıdan kendisini taş haline getirmesini isteyen ve taş olan Niobe, Anadolu'da putperestliğin sonlandığı dönemde yaşayan Efes'li Artemis'i, Kurtuluş Savaşı döneminin ünlü yazarı Halide Edip Adıvar'ı, Anadolu'dan çocuklarını yitirmiş bir Ana gibi dünya tarihinde yer edinmiş kadın kahramanlarıyla kadının toplumsal süreçteki gücüne vurgu yapmayı başarıyor.
(FS-ERG-Y)

18.12.2012 13:41:56 TSI

Editör: Wan Haber