Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerinin şoförleri uzmanlarından ekonomik sürüş dersi aldı.
Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerinin şoförleri uzmanlarından aldıkları ekonomik sürüş eğitimi sayesinde hem araç ömrünü uzatıyor hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.
Çorlu Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve şehir içi toplu taşıma hizmetinde görev yapan halk otobüslerinin şoförleri ekonomik sürüş eğitimlerine tabi tutuldu. İlk olarak Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda teorik olarak eğitime tabi tutulan şoförler, uzmanlarından güvenli ve ekonomik sürüş için neler yapmaları gerektiğini dinlediler.
Daha sonra otobüslere geçen şoförler, aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürdüler. Uzmanların gözetiminde yapılan ekonomik sürüş eğitimlerinde şoförlerin araç kullanırken dikkat etmesi gereken ayrıntılar ve araç ömrünü uzatmak için uyulması gereken kurallar da aktarıldı.
Çorlu Belediyesi'nin Ulaşım Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci de eğitimleri takip etti. Uzmanlar tarafından teorik ve pratik olarak eğitim verilen şoförlerin bundan sonra ekonomik ve güvenli sürüş eğitimlerine periyodik olarak tabi tutulacaklarını belirten Demirci: "Şoförlerimiz burada aldıkları eğitimleri, yine uzmanların gözetiminde Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde ring yaparak tatbik ediyorlar. Eğitim kapsamında şoförler önce kendi deneyimleri ile otobüsü kullanıyorlar. Şoförlerin hareketleri, harcadıkları yakıt ve diğer tüm ölçümler otomatik ölçüm cihazına kaydediliyor. Daha sonra ekonomik sürüş eğitimi verilen şoförler, yeni öğrendikleri bilgilerle ikinci kez sürüş yapıyorlar. Şoförlerin birinci ve ikinci sürüşleri kıyaslanarak aradaki farklar ortaya konuyor. Bu eğitim sistemi sayesinde şoförler, ekonomik sürüşün faydalarını somut verilerle görme şansına sahip oluyorlar" diye konuştu.
(SŞ)

04.02.2013 19:32:07 TSI

Editör: Wan Haber