Mersin'de 2 ayrı depoda yapılan aramada, BDP ilçe örgütü tarafından Van Depremi sonrası depremzedeler için toplandığı belirlenen bin 125 çuval yardım malzemesi ele geçirildi. Yardım malzemelerinin bir kısmının bazı masrafların karşılanması için pazarda satıldığı önü sürüldü.
Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, çevik kuvvet polislerinin desteğiyle merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bir depoda arama yaptı. Çilingir yardımıyla girilen depoda yapılan aramada, içerisinde giyecek malzemelerinin bulunduğu 728 çuval yardım malzemesi ele geçirildi.
Deponun BDP Akdeniz İlçe Yöneticisi Abdurrahman K. tarafından kiralandığını belirleyen polis, bu kişi ile yaptığı görüşmede, malzemelerin geçen yıl Van Depremi sonrası partisi tarafından depremzedelere yardım amacı ile toplandığını söyledi. Abdurrahman K.'nin ifadeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren polis, Güneş Mahallesi'nde ikinci bir depoda daha arama yaptı. Aynı kişi tarafından kiralandığı belirlenen ikinci depoda yapılan aramada da 397 çuval yardım malzemesi ele geçirildi.
BDP'li yönetici Abdurrahman K., kameralar önünde polise verdiği ifadesinde, malzemelerin, geçen yıl Van Depremi sonrası partisi tarafından depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri olduğunu, bir kısmının Van'a gönderildiğini, kalanların ise bu depoda muhafaza edildiğini söyledi. BDP'li yönetici, yardım malzemelerinin bir bölümünün ise bazı masrafların karşılanması için pazarda satıldığını belirtti.
Malzemelerin ele geçirildiği depoları mühürleyen polis, BDP'li yöneticiler hakkında 'izinsiz yardım toplamak', '2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet' ve 'güveni kötüye kullanmak' suçlarından soruşturma başlattı.
(HSK-GS-Y)

08.01.2013 10:28:39 TSI

Editör: Wan Haber