Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce 2012 yılı içerisinde 84 yangına müdahale gerçekleştirilirken, yaz aylarında belli bir program dâhilinde ağaç ve yeşil alanların periyodik olarak sulaması yapıldı.
Her geçen gün kendini yenileyerek standartlara uygun yanmaz ekipmanlar ile çalışmalarını sürdüren Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, merkeze bağlı köyler, Aydıntepe ve Demirözü ilçesi ve bunlara bağlı köyler ile beldelerde meydana gelen yangınlara kısa zamanda müdahale gerçekleştirdi.
211 22 07 ve 110 nolu yangın ihbar hattına gelen toplam 84 yangın ihbarına anında müdahale edilen yangınların 43 adeti şehir merkezinde gerçekleşirken, 41 adeti ise merkeze bağlı köylerde meydana geldi.
Yangın olaylarına müdahale ile çalışmaları sınırlı kalmayan itfaiye ekipleri, mahsur kalma olaylarına müdahale, baca temizleme ve çatılardan sarkan buzları kırma çalışmalarını da gerçekleştiriyor.
Belli bir program dâhilinde Bayburt'un muhtelif bölgelerinde daha önce ve yeni dikilen ağaçlar ve yeşil alanları yaz sezonu boyunca aksatmadan sulayan itfaiye ekipleri, 24 saat göreve hazır olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Çalışmalarının yanı sıra yıl içerisinde periyodik olarak Bayburt'ta birçok kurumda gerçeğini aratmayacak yangın tatbikatlarını da gerçekleştiren itfaiye personeli, olası yangınlarda nasıl hareket edilmesi konusunda vatandaşlara, kamu kurum personeline ve öğrencilere gerekli bilgileri uygulamalı olarak vermektedir.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde yeni hizmet binasına taşınan İtfaiye Müdürlüğü'nü gezen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, burada yaptığı açıklamalarda, Bayburt'ta yüksek binaların zamanla artacağını ve buna Bayburt Belediyesi'nin de hazırlıklı olması gerektiğini dile getirerek, 2 adet tam donanımlı yeni itfaiye araçlarının alımı için gerekli işlemlerin başlatıldığını söyledi.
(YY-AA-Y)

30.01.2013 13:46:41 TSI

Editör: Wan Haber