AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilen reformların insanların hak ve hürriyetlerinin gelişimi açısından çok önemli kazanımları ifade ederek;"İnsanımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların sıkıntısı bizim sıkıntımızdır" dedi.
Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin insan merkezli, insan haklarına ve insana hizmeti en üstün tutan anlayışı benimsediğini ifade eden Başsoy, İnsanın değişimi ve gelişmesinin sonucunda 10 Aralık 1948 yılında yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi doğduğunu ifade etti Başsoy; "Türkiye, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelerin büyük bölümüne taraf olmuştur" dedi.
Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğunu belirterek; "Ne mutlu bize ki, hak ve hukukun adaletin tecelli ettiği bir ortama kavuşmuş bulunuyoruz. Kuvvetlinin hukuku değil, adaletin hukukunun egemen olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Yönünü ve yolunu Adalet ve Kalkınmaya çevirmiş ve ismini buradan almış bir siyasi partinin iktidar olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
Biz insanımıza değer ve önem vermeye devam edeceğiz, insanımızda, demokrasinin harcını yoğurmaya yani bu değerlere sahip çıkanları iktidara taşımaya devam edeceklerdir. Son 10 yılda gerçekleştirilen ve sessiz devrim olarak nitelenebilecek bu reform sürecinde anayasamızda önemli değişiklikler yapılmıştır. Anayasa değişiklikleri, yargı reformu stratejisi, insan hakları alanında bağımsız kurumsallaşma, din ve vicdan özgürlüğü, dinler ve kültürler arası diyalog, hoşgörü ve saygı ikliminin geliştirilmesi ve ayrımcılıkla mücadele konularına özel bir önem ve öncelik verilmiştir. 2012 yılı, insan haklarının kurumsallaşması yılı olmuştur. Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen reformlar, insanımızın hak ve hürriyetlerinin gelişimi açısından çok önemli kazanımları ifade etmektedir. Nihai hedefimiz, temel hak ve hürriyetleri daha iyi koruyabilecek hak ve özgürlüklerin standartlarını mevcudun çok ötesine taşıyabilecek yeni bir anayasayı yapmaktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla kökleşen yönetim geleneğimizin, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiye'sinde yeniden hayat bulması için çalışan hükümetimiz, sadece vatandaşlarımızın değil tüm dünya insanlarının haklarıyla ilgilenmektedir İnsanımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların sıkıntısı bizim sıkıntımızdır" açıklamasında bulundu.
(CM-AT-Y)

10.12.2012 13:41:58 TSI

Editör: Wan Haber