Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, 2012 yılını hayal kırıklığı ile geride bıraktıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, 2012 yılını değerlendirdi. 2013 yılında ilçe halkının mutlu edecek projelerin hayata geçmesi temennisinde bulundu.
Hayal kırıklığı ile 2012 yılını geride bıraktıklarını, yapılmasını istedikleri 10 maddelik taleplerini Bölge Milletvekillerine sunduklarını belirten Başol, "Muhtarlar Derneği olarak 2012 yılında gruplar halinde 122 muhtarımızla bölge milletvekillerimizin TBMM 'sinde ziyaret ettik. Meclisin çalışmalarına katılarak çalışmalarını yakından gördük sorunlarımızı ilettik. İlçemize ve köylerimize yapılacak hizmetlerin ödeneklerinin artırılmasını istedik. İlçemizin göç vermeye başladığını gemi tersanelerinde8 bine yakın çalışanlardan ancak 150 kişi kaldığı aileleriyle beraber 30 bine yakın insanın etkilendiğini gemi tersanelerin ve OSB'nin biran önce hayata geçmesini istedik. Tersaneler için verilen önerge halkımız ve bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Köy kanunu çıkarılması ve muhtarlarımızın özlük haklarının verilmesini maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedik. Şu zaman bu zaman meclise gelecek diyip Ankara'da kiler bizleri, bizlerde muhtarlarımızı kandırdık. Ben başkan olarak muhtarlarımızdan özür diliyorum bizleri kandıranlar utansın, ilçemiz ve köylerinin elektrik şebekelerinin eski olduğundan ufak bir yağmurlu ve rüzgarlı havalarda elektrik konusunda çok sıkıntı çektiklerini bunun ekonomik olarak halkımıza çok pahalıya geldiğini müftelif defalarca bütün ilgililere yazılı ve sözlü olarak ilettik. Fakat yeterince başarıya ulaşamadık. Gülüç köprüsünden itibaren Ereğli Devrek yolu için otuz bin imzayı ulaştırma bakan yardımcısı Yahya Baş'a teslim ettik. Bize bu imza konusunda destek veren basınımıza, muhtarlarımıza, halkımıza teşekkür ediyor. Şükranlarımı sunuyorum. Köylerimizde ve mahallerimizde 2b ile ilgili orman kadastrosu ile ilgili çalışmaların yapılmasını istedik. Okullarımızdan yarım kalanlarının bir an önce bitirilmesini istedik. Ormanlı, Kaptaşa ,kaptaşı Çamlığa,çamlığı Alaplı'ya bağlayan grup yolu, Kızılca ,Çayırlı ,Kurtlar ,Çayırlı ,Delihakkı grup bağlantı yolu, Kızıca,Ketenciler,Çamlık ,Alaplı grup yollarını iyileştirilerek yapılmasını talep ettik. Bölgemizde yaşanan ekonomik krizin etkisiyle köylerimizden dışarı göçü hızlandırırken, tersanelerin yeniden eski günlerine dönmesi ve ilimizde bulunan TTK kurumuna bugünlerde gündemde olan işçi alımını biran önce gerçekleşmesini talep etmekteyiz" dedi.
2013 yılında ilçe halkının mutlu edecek projelerin hayata geçmesi temennisinde bulunan Başol, "İlçemize kazandırılan ve yapımı büyük ölçüde biten devlet hastanemiz için emeği geçen tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyoruz. 2013 yılında bölge halkımıza katkı sağlayacak yeni projelerin üretilerek Ereğli halkına istihdam sağlanması için yöre milletvekillerimizden talep etmekteyiz.
2012 yılında yarım kalan su, yol, alt yapı,okul ,elektrik gibi işlerin 2013 yılında bitirilmesini ,yeni yılda halkımızı ve muhtarlarımızı mutlu edecek yeni projeleri ilçe ve köylerimize kazandırılarak hayata geçmesini talep etmekteyiz. 2013 yılının başta ülkemize ve İlimize, İlçemize huzur ve güven sağlıklı günler getirmesini cenabı Allahtan niyaz eder, tüm bölge halkımızın yeni yılını kutlar, saygılar sunarız" diye konuştu.
(HH-SD-Y)

07.01.2013 15:27:37 TSI

Editör: Wan Haber