Başkentte, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak için boşaltılan gecekondulardan topladığı hurda demirleri satarak geçimini sağlamaya çalışan bir kişi , balkonun üzerine göçmesi sonucu ağır yaralandı. Mahalle sakinleri ise terk edilen harabe evlerin tehlike saçtığını belirterek ya belediyenin ya da evleri terk edenlerin bu işe bir çare bulmasını istedi.
Edinilen bilgiye göre; Dutluk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak için boşaltılan gecekondulardan hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 56 yaşındaki Sürmeli Horasan ismindeki kişinin üzerine, metruk bir binanın balkonu göçtü. Balkon betonlarının altında kalan Horasan, çevredeki mahalle sakinlerinin yardımına koşmasıyla kurtarıldı. Güçlükle beton yığınlarının altından çıkarılan yaralı vatandaş, Dış Kapı SSK Hastanesi'ne götürüldü.
Beton yığını altında kalan vatandaşın ise, Mamak Belediyesi'nde mevsimlik işçi olarak çalıştığı, kısa süre önce işten çıkarıldığı için geçimini sağlayabilmek için demir satmaya çalıştığı öğrenildi.
YA BELEDİYE YA DA EV SAHİPLERİ MÜDAHALE ETMELİ
Kaza sonrası İHA muhabirine açıklama yapan mahalle sakinlerinden Mustafa Kandemir, kazanın meydana geldiği bölgedeki harabeye dönmüş evlerin varlığından dert yandı. Beton yığını altında kalan Sürmeli Horasan'ın dayısının oğlu olduğunu belirten Kandemir, kendisinin de Şehit Babası olduğunu söyleyerek, yetkililere seslendi. Kandemir, bu evlerin yarısının sağlam olduğunu, diğer yarısının da yıkık olduğunu belirterek bu evlerin böyle bırakılmaması gerektiğini söyledi.
"Ya buna belediye müdahale edecek, ya da bu evlerin sahibi müdahale edecek" diyen Kandemir, yıkık dökük haldeki evlerin tam olarak yıkılmamasının ileride daha büyük tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekti. Balicilerin bu harabe şeklindeki evleri mesken tutarak mahalle sakinlerini sıkıntıya sokabileceğini belirten Mustafa Kandemir, "Bu evler böyle bırakılırsa, yarın daha büyük olaylar olabilir. Yarın bu evler yağmuru yediğinde çoluk çocuğun üzerine düşeceği belli" diye konuştu.
"Bilhassa belediyenin buna el atması şart" diyen Kandemir, beton balkonun altında kalan yaralı vatandaşın da kendisinin dayısının oğlu olduğunu söyledi.
(AT-ÖK-Y)

09.12.2012 14:02:56 TSI

Editör: Wan Haber