Ankara'da çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve iş adamlarının bir araya gelerek kurduğu Başkentliler Platformu üyeleri, Çubuk'ta toplandı. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden toplantı sonunda Başkentliler Platformu üyelerine ilçeyi gezdirirken, üyeler bolca Çubuk turşusu, agat taşı, baklava ve et alarak ilçeden ayrıldılar.
Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in ev sahipliğinde Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkent Platformu İcra Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, Genel Koordinatör Mehmet Akyol, Parlamento ve Siyasi İlişkiler Kurulu Başkanı Av. Beyhan Aslan, Basın-Yayın Enformasyon Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak, Çankırı Federasyon Dernekleri Genel Başkanı Adem Can, Kırşehir Dernekleri Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Kalecikliler Federasyonu Başkanı Ali Osman Arslan, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özarslan, Hasan Kormazcan, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve çok sayıda federasyon, dernek başkanı ile işadamları ve bürokratlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Taş, Başkent'teki sivil toplum kuruluşlarının sadece secim süreçlerinde bir araya gelen ve faaliyetlerde bulunan kuruluşlar olmaması gerektiğini söyledi. Başkentlilik bilincini oluşturacak ve etkili kararlar alarak çeşitli faaliyetlerde bulunulması gerektiğini vurgulayan Taş, Çubuk'ta başlayan bu birlikteliğin sürekli hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Çubuk'ta bulunan sivil toplum kuruluşları ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Taş, kendilerine her türlü desteği veren ve toplantıda ev sahipliği yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile ekibine de teşekkür etti.
Başkent'in önemli sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarını ilçelerinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özden ise, sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret etti. Türkiye'nin normalleşmesi ve yeni anayasanın yazılmasında sivil toplum kuruluşlarının hükümete verdiği desteği vurgulayan Özden, "Ülkemizin ve Başkentimizin dirliğine, birliğine, huzuruna destek veren başarılı ve çalışkan siz değerli yöneticilerine teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.
İlçenin potansiyeli hakkında da bilgi veren Özden, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ilçenin kaderini değiştireceğini anlatarak, Özlüce köyünde bulunan termal suyun işletilmesi konusunda da yatırımcıları ilçeye davet etti.
Daha sonra sırayla söz alan misafirler, Çubuk'un kabuğunu kıran ve gelişen bir ilçe olduğunu bizzat görerek müşahede ettiklerini söylediler. Başbakanın ilçeye ve Başkan Özden'e verdiği önemi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği törende gördüğünü söyleyen Genel Koordinatör Mehmet Akyol, "Çubuk çok büyüdü ve gelişti. İsteklerinizi ve taleplerinizi Başbakan'dan rahatlıkla alabileceğinizi geçen düzenlenen toplantıda gördük. Başbakan'ın ilçenize ve size ayrı bir ilgi ve alakası var" dedi.
Oturum başkanlığını gazeteci Mehmet Akyol'un yaptığı toplantıda toplumsal barış, terörle mücadele, spor, birlikte hareket etmek, Başkent'in ekonomisi ve huzurunun artırılması gibi konular konuşuldu. Toplantının sonunda Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler, turşu, baklava, vişne suyu ve köy ekmeği çeşitlerinden oluşan yemek ikramı yapılırken, davetliler ilçeden ayrılırken Çubuk turşusu, eti, agat taşı gibi ürünlerden de alma fırsatı buldu.
(BK-CC-Y)

21.01.2013 13:13:05 TSI

Editör: Wan Haber