ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, şehrin ortak kullanım alanlarının daha temiz ve estetik görünümünü sağlamak ve muhafaza etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler köprüleri temizleyip boyuyor.

Ekipler tarafından yapılan kontroller ile vatandaşlardan gelen şikayetlerin de değerlendirildiğini ve gerekli bakım-onarım çalışmalarının hemen yapıldığını belirten Kent Estetiği Daire Başkanlığı yetkilileri, kış mevsiminin yaklaşması ile kötü hava koşullarında herhangi bir sorun yaşanmaması için ekiplerin 24 saat boyunca kesintisiz çalıştığını ifade etti. Yetkililer, "Dökülen ağaç yaprakları alt geçitlerde bulunan ızgaraların tıkanmasına neden oluyor. Oluşan su birikintileri trafikte aksamalar ve sıkıntılar yaşatıyor. 24 saat süresince görev yapan ekiplerimiz tarafından gerekli bakım ve onarım yapılarak herhangi bir sıkıntı yaşanmasını önlemeye çalışıyoruz." dedi.

Kentin ortak kullanım alanlarından olan ve vatandaşların sık sık kullandığı alt üst geçitlere, bazı kimseler tarafından zarar verildiğini belirten yetkililer, "Yazı ve afiş asanlar, aydınlatma aparatlarına zarar verenler ve bunun gibi çeşitli tahribatlarda bulunanlar oluyor. Biz elimizden geldiğince bu yazıları ve afişleri temizliyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da bu konularda hassas olmaları gerekiyor." diye konuştu. Alt ve üst geçitteki asansörler ile yürüyen merdivenleri temizlediklerini, kent aydınlatma aparatlarının çalışır vaziyette olup olmadığını düzenli olarak kontrol ettiklerini de belirten yetkililer, Başkent'in tamamını evleri gibi düşündüklerini ve temizlikten, bakım onarıma kadar her türlü kirliliği ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Yolların süpürülmesi, çöplerin ve molozların toplanması, alt-üst geçitlerin temizlenmesi, rögar ve ızgaraların bakımının yapılması gibi rutin işlerin her gün sürdürüldüğünü, bunların dışında da gelen şikayetlerin değerlendirilerek, gerekli işlemlerin yapıldığını ifade eden yetkililer, şu anda süren çalışmalardan birinin de köprü, alt üst geçit ve korkuluk bakım, temizlik ve boyanması olduğunu kaydetti. Bu kapsamda Başkent'in dört bir tarafındaki 46 ayrı köprü, alt-üst geçit ve korkulukların boyandığını; Öveçler 4. Cadde alt geçidi, Beşevler Türkeş Bulvarı Alt Geçidi yan duvarları, Gazi Hastanesi Önü yaya üst geçidi, Necatibey alt geçidi, Sincan Büyük Gimsa önü silolar alt geçidi ile Yenimahalle Mevlana Bulvarı Emniyet Genel Müdürlüğü Önü Yaya Üst geçidinin de en kısa zamanda boyanacağını bildirdi. CİHAN

Editör: Wan Haber