Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, 4 yıl boyunca istedikleri hizmetleri alamadıklarını belirterek, "Aksu'da hizmet anlamında hem devlet hem Büyükşehir Belediyesi, hem de kendi belediyecilik görevlerimizi yapmak zorunda kaldık" dedi.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Anadolu Park Restoran'da gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Yıldırım, Aksu'nun en zor ve en geri kalmış ilçelerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, gelişmişliği sağlamak için kısa sürede çok işler yaptıklarını söyledi. Dört beldenin kapanarak Aksu Belediyesi'ne bağlanmasıyla ilgili hizmette yer yer aksama olduğunu belirten Yıldırım, "Vatandaşımızda bir ayrım vardı.Kısa sürede ayrım yapan değil Aksu'da bir bütün olarak halkın karşısına çıkmaya başladık. 4 beldeden gelen personeller ile Aksu Belediyesi personeli arasında bağlarda zayıftı. Biz şimdi bunları atlattık ve bütünlüğü sağladık" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken görevleri 4 yıldır yapmadığının altını çizen Yıldırım, "Büyükşehir'de hakkımızı aramayı bıraktık. 4 yıldır gelmeyen hak bundan sonra gelmez. Yeni Mahalle'de su şebeke çalışması başladı. Mahalle köstebek yuvasına döndü. Ama asfalt ihalesi bizde. İhale bizde kazı biter bitmez, asfaltlama çalışmasına başlayacağız" dedi.
İlçede yeni okul yaptırdıklarını, camilerin ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:
"İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün binası da 4 ay içinde açılacak. Jandarma ve Kaymakamlığa yer tahsisi sağladık. Aksu Belediyesi hem devlet olmak zorunda hem de Büyükşehir Belediyesi olmak zorunda kalmış, kendi belediyecilik görevlerini de yapmak zorunda kalmıştır. Gelirimizin düşük olması nedeniyle 16 trilyon bütçe ile çok zorlandık. Bu zor şartlar altında 4 yılı geçirdik. Bizden sonraki belediye olan Döşemealtı 52 trilyon bütçe ile çalışıyor. Başarının sırrı da ülkemizi ve devletimizi çok sevmekteyiz. Dedelerimizin yaptığı mücadeleyi biz bugün siyasi olarak yapıyoruz."
Dört yılda bir çok hizmeti güçlerinin yettiği kadar hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım, "Ama en önemli olarak hastane işini başaramadık. Gittiğim her köyde bizden hastane istiyorlar. Vatandaşlarımız, 'Biz Antalya'ya gidip gelmekten yorulduk. Hastaneye ulaşmamız yarım saat sürüyor. Her hafta hastaneye gitmek zorunda olduğumuz zaman maddi olarak güçlük çekiyoruz' dedi. O kadar çok istek geldi ki biz belediye binasını vermek zorunda kaldık.Bu insanlara el uzatılmasını istiyoruz. Bizler oy peşinde olsaydık yardımlarımızı her gün duyururduk. Yalnız kaldık, sesimizi kimse duymuyor. Olumsuz cevap çıktığı an buradan burada 7-8 yıldan itibaren hastaneden söz edilemez. Bedava bina veriyoruz. Biz çadırda da hizmet veririz. Sağlık ve eğitimim hizmetleri çadırda olmaz. Biran önce binamızı bugün vermeye hazırız" şeklinde konuştu.
Bütün kaynakların Büyükşehir Belediyesi olarak nüfusun yoğun olduğu yere aktarıldığını söyleyen Yıldırım,"En çok oy nereden alınacaksa herkes oraya oynuyor. Biz bunları yaparken dilenci gibi iş adamlarına dilendik. Hayırseverlerimizin desteği ile bu hizmetleri yaptık. Bir de iş adamları organizede ifade verdiler. 'Bir açığınız mı vardı da destek verdiniz' denildi. Sağlık Müdürlüğü, bakanlığın karar verdiği zaman sonucu bize ileteceklerini söylediler. Biz belediye binasını hastaneye uygun olarak yaptık. Meclis salonu acil servis olarak düşünüldü. Fiziki alt yapısı hastane için uygun olarak planlandı. İsteklerine uygun olarak Aksu Belediyesi Lojistik destek verecek" ifadelerini kullandı.
(İA-SK-Y)

13.02.2013 14:05:42 TSI

Editör: Wan Haber