Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Yenimahalle Temsilciliği, düzenlenen gece ile eğitime katkı sağlayanlara ödüllerini dağıttı. Eğitime destek ödülü, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a verildi.
Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye TESED yöneticileri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının sosyal hayattaki önemine dikkat çekilen gecede, bedensel engellerine rağmen hayata dört elle sarılarak eğitim veren öğretmenlere de ödülleri verildi. Gecede TESED'e maddi manevi destek olan kuruluşlara verilen "Eğitime Destek Ödülü" ise Başkan Yaşar'a verildi.
Ödülünü TESED İdare Komisyonu Başkanı Orhan Köse'den alan Yaşar, göreve geldikleri günden itibaren ihtiyacı olan okullara her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, "İmkansızlıklar içinde imkan yaratmak ve bunları hayata geçirmek çok önemli. Eğitim her zaman destek verilmesi gereken bir alan. Çünkü öğretmenlerimiz bizlerin geleceğimizi inşa etmemizde önemli rol oynuyorlar. Ben Anadolu'nun bir kasabasından çıkıp bugün belediye başkanı olduysam bunu öğretmenlerimize borçluyuz" dedi.
Ödül töreninin ardından öğrencilerin gösterileri ile devam eden gecede bir de çekiliş yapıldı. Hediye çekilişinde kura çeken Yaşar, Yenimahalle'de bulunan Zeynep Salih Alp Kız Meslek Lisesi'ni çekti.
(BK-CC-Y)

01.12.2012 11:20:12 TSI

Editör: Wan Haber