Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,yarının toplumunu her alanda şekillendirerek Türk milletini hedeflenen müreffeh ülkeler seviyesine çıkartacak gençlerin mutlak surette bilge birer kişi olarak yetişmelerinin gerekli olduğunu söyledi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 'Kentlilik bilinci, liderlik, çevre ve yerel yönetim anlayışı' konulu eğitim amaçlı konferansını, Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sürdürdü. Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılınç'ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Ünver, okuldaki eğitim çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aldı. Ünver daha sonra, düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın da katıldığı konferansta gençlere hitap eden Ünver, kendisinin de İmam Hatip Lisesi'nden mezun bir kişi olduğunu belirterek, geçmişte yaşadığı sürece ilişkin hatıralarını aktardı. Geçmişte İmam Hatip Liselerinin ikinci sınıf kapsamında ele alınan eğitim kurumları olarak ele alınarak bu şekilde bir yapılanmanın bu topluma dayatıldığını vurgulayan Ünver, bugün gelinen noktada artık İmam Hatip Liselerinin halkında beklenti ve isteklerine uygun bir yapıda Türk eğitim sistemine önemli yararlar sağladığını belirtti.
Gençlerden kendilerini birer bilge insan olarak yetiştirmeleri gerektiğini dile getiren Ünver, Türk toplumunun müreffeh ülkeler seviyesine çıkabilmesi ve onları da aşabilmeleri için mutlak surette gençlerin bu paralelde kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Ünver "Bireysel anlamdaki liderlik ruhunu mutlaka ortaya çıkartmak zorundasınız.Bunun için de yine donanımlı bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Önünüzde iki yol var, ya biri tarafından yönlendirileceksiniz veya bunun tam zıddı olacak. Bize bugüne kadar yıkanmak için yıkanmayı öğrettiler, ama gerçekte bize temizlenmek için yıkanmamız gerektiği anlatılmadı. Yemek yemek için yemek zorunda bırakıldık ama gerçekte yaşamamız için yemek yeme gerektiğini ifade eden olmadı. Yarının sağlıklı toplum yapısının oluşturulması sizin çok iyi bir şekilde eğitim ve öğreniminizi tamamlamanıza bağlı. Çok okuyun,araştırın, inceleyin. Mesela yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in mealini en az birkaç kez okuyun" dedi.
Ünver, konferansa katılan öğrencilere daha sonra Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde halen proje çalışmaları süren Türkiye'nin dini eğitimler kampüs merkezi alanında ilk eser olacak yapılanmaya ilişkin olarak da bilgiler aktardı. Ünver 2 yıl içerisinde tamamlanması öngörülen kampüs için daha şimdiden hayırsever vatandaşların katkı sağlamak için kendisi ile görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.
Konferansın son bölümünde Nevşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Pazar yerine ilişkin tarihsel araştırmalara ilişkin olarak da bilgiler aktaran Ünver, geçmişte kulaktan kulağa yayılan ancak hiçbir bilimsel değeri olmayan ifadelerin yıllar yılı gerçekmiş gibi kabul gördüğü kentte, bilimsel amaçlı olarak Başbakanlık Devlet Arşivlerinde yaptıkları bir dizi araştırmalarla Nevşehir'e ilişkin net bilgiler edindiklerini söyledi. Bu çerçevede Nevşehir isminin Osmanlı Padişahı 3. Ahmet tarafından bir ferman ile belirlendiğini ve yine Nevşehir'de bir pazaryerinin de kurulmasının aynı padişah tarafından 1721 yılında yayınladığı bir fermanla ilk kez ortaya konulduğunu aktaran Ünver, Nevşehir Pazar yerinin UNESCO tarafından somut olmayan kültür mirası listesine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalıyla UNESCO'ya resmi başvurusunu da yaptıklarını ifade etti.
Konferansın sonunda Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Belediye Başkanı Hasan Ünver'e çiçek takdim etti.
(COŞ-ZB-Y)

21.01.2013 14:42:45 TSI

Editör: Wan Haber