Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bütünşehir Yasası'yla Ankara'nın Yenimahalle ilçesinden ayrılan ve yasayla birlikte Çankaya Belediyesi'ne bağlanması gündemde olan Çayyolu semtindeki 8 mahallenin sakinleriyle mahalle toplantısında bir araya geldi.
CHP Çayyolu Temsilciliği'nde, Temsilcilik Başkanı Kemal Yılmaz, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Şerafettin Terzi, Çankaya Belediye Başkanvekili Haydar Han ve başkan yardımcılarının yanı sıra semt sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda Tanık, Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişiklikle Türkiye'de 29 ilin Büyükşehir kapsamına alındığını ve belediye sınırlarının il sınırları ile çakışır hale geldiğini bunun da küçük beldelerin siyasi temsillerini kaybetmesine neden olduğunu hatırlattı.
Küçük beldelerin ve köylerin tüzel kişiliklerini yitirmesinin sosyo-ekonomik sorunlar yumağı getireceğinden duyduğu endişeyi paylaşan Tanık, kırsalını ezen ve onun insan varlığını yok eden bir yapı olmak yerine kırsaldaki insanların şehre göç etmelerine neden olacak koşulları en aza indirecek hizmetleri çoğaltmak gerektiğini söyledi. Tanık, bu amaçla Çankaya Belediyesi olarak, büyük ve güçlü yerleşmelerin beslendiği tarımsal çevreyi koruyup kollayacak bir program olan ve adına 'Kır-Kent Kardeşliği' dedikleri sistemi göreve geldikleri ilk günden itibaren uygulamaya çalıştıklarını belirtti.
Yeni düzenleme ile birlikte, 116 olan mahalle sayısının 129'a çıktığını, 40 bin hektar olan alanın 44 bin hektara çıktığını ve 826 bin olan nüfusunun ise 1 milyona ulaştığını ve Çankaya'nın Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu ifade eden Tanık, 'Bizim açımızdan halka hizmet götürmede işbirliği yapmanın sınırı yoktur, yeter ki hizmet götürecek bir dayanışma ilişkisini kuralım. O nedenle bu bölgeyi sahipsiz bırakmama konusunda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu sizinle paylaşmak isterim. Bu bölgenin ihtiyaçlarını ve izlenecek programı, belediyecilik uygulamalarını belirlemede en temel referans alanımız partimizin temsilciliği ve örgütüdür. Davulun bizim boynumuzda asılı olduğunu ve CHP'li Çankaya Belediyesi olarak bu sorumluluğun en iyi biçimde üstesinden gelmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bölgede izlenecek politikalarda dürüst, açık, sorgulanabilir, tartışılabilir bir belediyecilik anlayışı uygulama niyetinde olduğumuzu bilmenizi isterim" diye konuştu.
Tanık, kamuoyunda ve insanlar arasında 'Bir gece ansızın Yenimahalleli olmaktan çıktık, Çankayalı olduk' lafı dolaştığını anımsatarak, "Anlayış olarak bizim sınırları aşmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki, Yenimahalle ilçesi ile Çankaya'nın ilçe örgütleri ve onun birimleri Yenimahalle Belediyesi ile Çankaya Belediyesi kol kola girip bizim sırtımıza geçirilmek istenen bu deli gömleğine karşı ortaklaşa dayanışma içinde mücadele ederiz. Hatta 1980'li yıllarda Büyükşehir Belediye Kanunu çıkmadan önce sadece Ankara Belediyesi vardı. Ve Ankara Belediyesi'nin merkez ilçesi Çankaya'ydı, şu anda Ankara'da yer alan merkez ilçeler Çankaya'dan ayrılarak birer ilçe hüviyetine kavuşmuşlardır. O yüzden Çankayalı olmak gururdur" dedi.
CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Şerafettin Terzi ise çağdaş, Cumhuriyetçi ve CHP'ye yakışır belediyecilik yapmasından dolayı Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkürlerini iletti.
(BK-ÖZ-Y)

05.01.2013 11:59:11 TSI

Editör: Wan Haber